MAINOS |
Mainos |

Gougères – juustotuulihatut

Gougères – juustotuulihatut hedelmien, marmeladien ja juuston kera korvaavat perinteisen juustotarjottimen.

Ainekset

Gougères – juustotuulihatut:

  • 100 g Le Gruyère -juustoa AOP raastettuna
  • 2 ½ dl vettä
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 kpl munaa

Lisäksi tarjolle:

  • marmeladia /lakkahilloa
  • juustosiivuja
  • viikunaa
  • viinirypäleitä
  • tuorejuustoa

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita seokseen jauhot, muskottipähkinä ja mustapippuri. Vatkaa voimakkaasti esim. puuhaarukalla kunnes taikina sekoittuu ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä n. ½ tuntia.

Vatkaa sitten sähkövatkaimella kananmunat yksitellen seokseen. Lisää juustoraaste lopuksi ja laita taikina pursotinpussiin. Pursota pellille ruusukkeita tai lusikoi kahden lusikan avulla kekoja. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Tarjoile sellaisenaan tai Le Gruyère -juuston ja marmeladin kanssa.


https://www.beachhousekitchen.fi/


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gougères – juustotuulihatut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.