Mainos |
Gougères – juustotuulihatut
Gougères – juustotuulihatut hedelmien, marmeladien ja juuston kera korvaavat perinteisen juustotarjottimen.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gougères – juustotuulihatut:
- 100 g Le Gruyère -juustoa AOP raastettuna
- 2 ½ dl vettä
- ¼ tl muskottipähkinää
- ½ tl mustapippuria
- 3 kpl munaa
Lisäksi tarjolle:
- marmeladia /lakkahilloa
- juustosiivuja
- viikunaa
- viinirypäleitä
- tuorejuustoa
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita seokseen jauhot, muskottipähkinä ja mustapippuri. Vatkaa voimakkaasti esim. puuhaarukalla kunnes taikina sekoittuu ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä n. ½ tuntia.
Vatkaa sitten sähkövatkaimella kananmunat yksitellen seokseen. Lisää juustoraaste lopuksi ja laita taikina pursotinpussiin. Pursota pellille ruusukkeita tai lusikoi kahden lusikan avulla kekoja. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Tarjoile sellaisenaan tai Le Gruyère -juuston ja marmeladin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gougères – juustotuulihatut