Reseptit
alle 30 min
5
Kiitos

Graavi siika

Graavi siika on kalapöydän kuningas. Se valmistuu helposti ja maustuu jääkaapissa noin vuorokaudessa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Graavi siika:

2 siikafileetä (350-400 g)
3 tl karkeaa suolaa
0.5 tl sokeria
rouhittua valkopippuria
tuoretta tilliä

Valmistusohje

Graavi siika maustuu jääkaapissa noin yhdessä vuorokaudessa.

  1. Hiero suola ja sokeri kalan pintaan. Ripottele mausteeksi rouhittua valkopippuria. Hakkaa tilli hienoksi ja levitä fileiden päälle. Paina kaksi filettä vastakkain, kiedo voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden.
  2. Raaputa mausteet fileen pinnasta. Leikkaa ohuita, vinoja viipaleita ja kiedo ne ruusuksi tarjoiluvadille tai annoslautasille. Koristele keitetyn parsan nupuilla, limetin lohkoilla ja erilaisilla salaateilla.

Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Graavi siika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X