Graavi siika
Graavi siika on kalapöydän kuningas. Se valmistuu helposti ja maustuu jääkaapissa noin vuorokaudessa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Graavi siika:
- 2 siikafileetä (350-400 g)
- 3 tl karkeaa suolaa
- ½ tl sokeria
- rouhittua valkopippuria
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Graavi siika valmistuu näin:
Graavi siika maustuu jääkaapissa noin yhdessä vuorokaudessa.
- Hiero suola ja sokeri kalan pintaan. Ripottele mausteeksi rouhittua valkopippuria. Hakkaa tilli hienoksi ja levitä fileiden päälle. Paina kaksi filettä vastakkain, kiedo voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden.
- Raaputa mausteet fileen pinnasta. Leikkaa ohuita, vinoja viipaleita ja kiedo ne ruusuksi tarjoiluvadille tai annoslautasille. Koristele keitetyn parsan nupuilla, limetin lohkoilla ja erilaisilla salaateilla.
Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Metsämarjagraavattu siika
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavi siika