Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavi siika

Graavi siika on kalapöydän kuningas. Se valmistuu helposti ja maustuu jääkaapissa noin vuorokaudessa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Graavi siika:

  • 2 siikafileetä (350-400 g)
  • 3 tl karkeaa suolaa
  • ½ tl sokeria
  • rouhittua valkopippuria
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Graavi siika valmistuu näin:

Graavi siika maustuu jääkaapissa noin yhdessä vuorokaudessa.

  1. Hiero suola ja sokeri kalan pintaan. Ripottele mausteeksi rouhittua valkopippuria. Hakkaa tilli hienoksi ja levitä fileiden päälle. Paina kaksi filettä vastakkain, kiedo voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden.
  2. Raaputa mausteet fileen pinnasta. Leikkaa ohuita, vinoja viipaleita ja kiedo ne ruusuksi tarjoiluvadille tai annoslautasille. Koristele keitetyn parsan nupuilla, limetin lohkoilla ja erilaisilla salaateilla.

Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Metsämarjagraavattu siika


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavi siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.