Graavilohen kastike
Ranskankermasta saa maustamalla mainioin kastikkeen graavatulle lohelle. Helppo sinapilla ja tillillä maustettu kastike syntyy hetkessä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Graavilohen kastike:
- 2 dl ranskankermaa (tai kevyt creme fraiche)
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl sokeria
- ¼ -½ tl suolaa
- 1 ½ tl viinietikkaa
- 1 dl hienoksi leikattua tilliä
- valkopippuria
Valmistusohje
Graavilohen kastike tehdään näin:
- Mausta ranskankerma sinapilla, sokerilla, suolalla, viinietikalla, hienoksi leikatulla tillillä ja valkopippuria.
- Graavilohen kastike saa maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoamista.
Tillin asemesta voit maustaa kastikkeen eri tavoin:
- Piparjuurikastike: lisää raastettua piparjuurta
- Viherpippurikastike: lisää 2 tl murskattua viherpippuria.
- Tomaattikastike: lisää 2 rkl tomaattikastiketta
- Currykastike: lisää 1-2 tl currya
- Rosollin kastike: lisää 1-2 rkl punajuurien säilöntälientä, viinietikan asemesta noin 1 rkl etikkaa ja sokeria niukemmin, noin 1 tl. Ohenna kastiketta tarvittaessa maidolla tai kermalla.
Lue myös: Graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta
Lue myös Anna.fi: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään – näillä ohjeilla onnistut kalan graavaamisessa ja loihdit ihanat graavilohiherkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavilohen kastike