Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavilohen kastike

Ranskankermasta saa maustamalla mainioin kastikkeen graavatulle lohelle. Helppo sinapilla ja tillillä maustettu kastike syntyy hetkessä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Graavilohen kastike:

  • 2 dl ranskankermaa (tai kevyt creme fraiche)
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ -½ tl suolaa
  • 1 ½ tl viinietikkaa
  • 1 dl hienoksi leikattua tilliä
  • valkopippuria

Valmistusohje

Graavilohen kastike tehdään näin:

  1. Mausta ranskankerma sinapilla, sokerilla, suolalla, viinietikalla, hienoksi leikatulla tillillä ja valkopippuria.
  2. Graavilohen kastike saa maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoamista.

Tillin asemesta voit maustaa kastikkeen eri tavoin:

  • Piparjuurikastike: lisää raastettua piparjuurta
  • Viherpippurikastike: lisää 2 tl murskattua viherpippuria.
  • Tomaattikastike: lisää 2 rkl tomaattikastiketta
  • Currykastike: lisää 1-2 tl currya
  • Rosollin kastike: lisää 1-2 rkl punajuurien säilöntälientä, viinietikan asemesta noin 1 rkl etikkaa ja sokeria niukemmin, noin 1 tl. Ohenna kastiketta tarvittaessa maidolla tai kermalla.

Lue myös: Graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

Lue myös Anna.fi: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään – näillä ohjeilla onnistut kalan graavaamisessa ja loihdit ihanat graavilohiherkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavilohen kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.