Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavilohi-munapiiraat

Graavilohi-munapiiraat on kätevä valmistaa annoskokoisiksi muffinipellillä. Nämä piiraat paistuvat puolessa tunnissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ½ dl kermaviiliä

Täyte

  • 4 pehmeäksi keitettyä kananmunaa
  • pieni pala purjoa
  • 150 g graavilohta
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Graavilohi-munapiiraat leivotaan näin:

Valmistusaika 40 minuuttia + taikinan vetäytyminen 1 tunti

1. Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviilinokare. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tunniksi.

2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna kananmunat. Hienonna purjo ja graavilohi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

3. Pehmennä taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja leikkaa levy 14 palaan. Painele taikinapalat muffinipellin pohjalle ja reunoille. Jaa täyte piirakkakoloihin.

4. Paista graavilohi-munapiiraat uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Tulinen lohipiirakka Savulohi-tillipiirakka Piparjuuri-kylmäsavulohipiiras

Lue myös Anna.fi:  Lohipaistokset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavilohi-munapiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.