Reseptit
yli 60 min
6

Graavilohi thaimaalaisella twistillä

Thaimausteet maustavat lohen. Valmista lisäksi aito thaimaalainen som tam -salaatti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg lohifileetä

marinadi:

1 prk (110 g) inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
4 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
1-2 rkl Sriracha-chilikastiketta tai
1-2 tuoretta punaista chiliä
1 suuren sitruunan kuori ja puristettu mehu
hyppysellinen karkeaa merisuolaa

Korieteluun:

tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Nypi lohesta ruodot, huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Aseta lohi uunivuokaan kelmun päälle.

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lohen pintaan, hiero hellästi loheen. Lisää lohen pintaan tasaisesti ripotellen muutama hyppysellinen merisuolaa.

3. Peitä kelmulla ja anna graavautua jääkaapissa noin 15 tuntia. Siivuta ohuelti ja koristele korianterilla.

Tarjoa lisänä som tam -salaattia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Maista myös näitä herkullisia lohiruokia:

Limettilohi

Limettimarinoitu wasabilohi

sitruunamarinoitua lohipastramia

Sitruunamarinoitua lohipastramia

lohiceviche

Lohiceviche

Ruoka.fi: Lohileipä Lähi-dän tapaan

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.