Graavilohileivät
Graavilohileivät saavat runsaudellaan veden herahtamaan kielelle. Nämä leivät käyvät pienestä ateriasta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Graavilohileivät
- 4 viipaletta ruisvuokaleipää
- 1 nokare voita tai margariinia
- 3 keitettyä kananmunaa
- noin 300 g graavilohta
- 4-5 retiisiä
- noin 4 rkl mätiä, esimerkiksi kirjolohen tai siian
- vesikrassia
- 4 rkl tillimajoneesia
- tilliä
Valmistusohje
Graavilohileivät tehdään näin:
1. Valmista tillimajoneesi ohjeen mukaan. Kuori ja viipaloi keitetyt kanamunat.
2. Sipaise leiville ohuelti rasvaa. Asettele leiville munaviipaleet. Nostele päälle graavilohta.
3. Viimeistele graavilohileivät ohuilla retiisiviipaleilla, mädillä, vesikrassilla, tillimajoneesilla ja tillinoksilla.
Lue myös: Kalan graavaus – näin onnistut
Lue myös Anna.fi: Kylmäsavulohesta loihdit niin nopeat arkiruoat kuin juhlapöydän tarjottavatkin – kokeile näitä resepti-ideoita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavilohileivät