Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavilohileivät

Graavilohileivät saavat runsaudellaan veden herahtamaan kielelle. Nämä leivät käyvät pienestä ateriasta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Graavilohileivät

  • 4 viipaletta ruisvuokaleipää
  • 1 nokare voita tai margariinia
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • noin 300 g graavilohta
  • 4-5 retiisiä
  • noin 4 rkl mätiä, esimerkiksi kirjolohen tai siian
  • vesikrassia
  • 4 rkl tillimajoneesia
  • tilliä

Valmistusohje

Graavilohileivät tehdään näin:

1. Valmista tillimajoneesi ohjeen mukaan. Kuori ja viipaloi keitetyt kanamunat.

2. Sipaise leiville ohuelti rasvaa. Asettele leiville munaviipaleet. Nostele päälle graavilohta.

3. Viimeistele graavilohileivät ohuilla retiisiviipaleilla, mädillä, vesikrassilla, tillimajoneesilla ja tillinoksilla.

Lue myös: Kalan graavaus – näin onnistut

Lue myös Anna.fi: Kylmäsavulohesta loihdit niin nopeat arkiruoat kuin juhlapöydän tarjottavatkin – kokeile näitä resepti-ideoita


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavilohileivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.