Granaattiomena-maitosuklaapiiras valmistuu näin.
1. Sulata voi kattilassa. Jauha keksit ja maissihiutaleet koneessa tai murskaa ne kaulimen avulla muovipussissa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää seokseen sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele massa leivinpaperilla vuoratun suorakaiteenmuotoisen leipävuoan (noin 10 x 25 cm) pohjalle.
3. Pilko suklaat pienen pieneksi rouheeksi ja nosta kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma ja valuta välittömästi suklaarouheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta seos piirakkapohjan päälle. Peitä piirakka ja nosta jää kaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
4. Halkaise granaattiomenat ja koputtele pohjista kämmentä vasten kulhon päällä veitsen kahvaosalla, jolloin siemenet putoavat kulhoon.
5. Peitä piirakka granaattiomenan siemenillä. Nosta granaattiomena-maitosuklaapiirakka varoen leivinpaperin avulla vuosta leikkuulaudalle. Leikkaa granaattiomena-maitosuklaapiiras annospaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.
Katso myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-karpalowhoopiet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Granaattiomena-maitosuklaapiiras