Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Granaattiomena­-maitosuklaapiiras

Granaattiomenan­ siemenet ovat uskomattoman kauniita ja myös herkullisia kakunkoristeita. Yhdessä maitosuklaan kanssa lopputulos on kerrassaan vastustamaton.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Granaattiomena-maitosuklaapiiraan pohja:

  • 75 g voita
  • 150 g kaurakeksejä
  • 1 dl corn flakes -maissihiutaleita
  • 1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Granaattiomena-maitosuklaapiiraan täyte:

  • 200 g maitosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 ½ dl kuohukermaa

Pinnalle:

  • 2 granaattiomenan siemenet

Valmistusohje

Granaattiomena-maitosuklaapiiras valmistuu näin.

1. Sulata voi kattilassa. Jauha keksit ja maissihiutaleet koneessa tai murs­kaa ne kaulimen avulla muovipussis­sa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Li­sää seokseen sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

2. Painele massa leivinpaperilla vuo­ratun suorakaiteenmuotoisen leipä­vuoan (noin 10 x 25 cm) pohjalle.

3. Pilko suklaat pienen pieneksi rou­heeksi ja nosta kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma ja valuta välittömäs­ti suklaarouheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta seos piirakkapoh­jan päälle. Peitä piirakka ja nosta jää­ kaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

4. Halkaise granaattiomenat ja ko­puttele pohjista kämmentä vasten kulhon päällä veitsen kahvaosalla, jol­loin siemenet putoavat kulhoon.

5. Peitä piirakka granaattiomenan siemenillä. Nosta granaattiomena-maitosuklaapiirakka varoen lei­vinpaperin avulla vuosta leikkuulau­dalle. Leikkaa granaattiomena-maitosuklaapiiras annospaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Katso myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-karpalowhoopiet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Granaattiomena­-maitosuklaapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.