Reseptit
8
Kiitos

Granaattiomena­-maitosuklaapiiras

Granaattiomenan­ siemenet ovat uskomattoman kauniita ja myös herkullisia kakunkoristeita. Yhdessä maitosuklaan kanssa lopputulos on kerrassaan vastustamaton.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Granaattiomena-maitosuklaapiiraan pohja:

75 g voita
150 g kaurakeksejä
1 dl corn flakes -maissihiutaleita
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Granaattiomena-maitosuklaapiiraan täyte:

200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa

Pinnalle:

2 granaattiomenan siemenet

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa. Jauha keksit ja maissihiutaleet koneessa tai murs­kaa ne kaulimen avulla muovipussis­sa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Li­sää seokseen sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

2. Painele massa leivinpaperilla vuo­ratun suorakaiteenmuotoisen leipä­vuoan (noin 10 x 25 cm) pohjalle.

3. Pilko suklaat pienen pieneksi rou­heeksi ja nosta kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma ja valuta välittömäs­ti suklaarouheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta seos piirakkapoh­jan päälle. Peitä piirakka ja nosta jää­ kaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

4. Halkaise granaattiomenat ja ko­puttele pohjista kämmentä vasten kulhon päällä veitsen kahvaosalla, jol­loin siemenet putoavat kulhoon.

5. Peitä piirakka granaattiomenan siemenillä. Nosta granaattiomena-maitosuklaapiirakka varoen lei­vinpaperin avulla vuosta leikkuulau­dalle. Leikkaa piirakka annospaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Yhdistä suklaa ja raikkaat marjat:

suklaa-karpaloleivokset

Suklaa-karpaloleivokset

punaherukka-valkosuklaapalat

Punaherukka-valkosuklaapalat

mutakakku ja sokeroidut karpalot

Mutakakku ja sokeroidut karpalot

Anna.fiSuklaa-karpalowhoopiet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Granaattiomena­-maitosuklaapiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X