Reseptit
alle 30 min
12

Gratinoidut kinkku-salaattisikurit

Ilmakuivattuun kinkkuun käärityt salaattisikurit gratinoidaan parmesaanilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gratinoidut kinkku-salaattisikurit

6 salaattisikuria
25 g voita
2 rkl fariinisokeria
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettua pekaanipähkinää
2 oksaa tuoretta timjamia

Pinnalle:

2 dl parmesaanijuustoraastetta
200 g ilmakuivattua kinkkua
erilaisia versoja, esim. punajuuren

Valmistusohje

1. Halkaise ja huuhtele salaattisikurit. Sulata voi pannulla, ja lisää fariinisokeri. Nosta sikurit paistumaan pannulle leikkauspinnat alaspäin. Käännä ja paista myös toiselle puolelle kaunis väri. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna hautua 5 minuuttia.

2. Nosta sikurit leikkuulaudalle. Rouhi pähkinät, ja riivi rouheen joukkoon timjaminlehdet. Jaa täyte sikureille. Ripota pinnalle parmesaaniraastetta.

3. Kääräise jokaisen sikurin ympäri yhdestä kahteen kinkkuviipaletta. Nosta sikurit kevyesti voideltuun uunivuokaan, ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 225 lämpöasteessa noin 10 minuuttia.

4. Koristele versoilla.

Resepti on julkiastu Kotiliedessä 22/17.

Lisää rullia ilmakuivatusta kinkusta:

serrano-vuohenjuustorullat

Serrano-vuohenjuustorullat

Vuohenjuustolla täytetyt kinkkutaatelit

Vuohenjuusto-kinkkutaatelit

kinkkurullat

Kinkkurullat

Ruoka.fi: Rapeat parmankinkkukääröt

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gratinoidut kinkku-salaattisikurit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X