Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gratinoidut kinkku-salaattisikurit

Ilmakuivattuun kinkkuun käärityt salaattisikurit gratinoidaan parmesaanilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Gratinoidut kinkku-salaattisikurit

  • 6 salaattisikuria
  • 25 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua pekaanipähkinää
  • 2 oksaa tuoretta timjamia

Pinnalle:

  • 2 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua
  • erilaisia versoja, esim. punajuuren

Valmistusohje

Gratinoidut kinkku-salaattisikurit tehdään helposti näin:

1. Halkaise ja huuhtele salaattisikurit. Sulata voi pannulla, ja lisää fariinisokeri. Nosta sikurit paistumaan pannulle leikkauspinnat alaspäin. Käännä ja paista myös toiselle puolelle kaunis väri. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna hautua 5 minuuttia.

2. Nosta sikurit leikkuulaudalle. Rouhi pähkinät, ja riivi rouheen joukkoon timjaminlehdet. Jaa täyte sikureille. Ripota pinnalle parmesaaniraastetta.

3. Kääräise jokaisen sikurin ympäri yhdestä kahteen kinkkuviipaletta. Nosta sikurit kevyesti voideltuun uunivuokaan, ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 225 lämpöasteessa noin 10 minuuttia.

4. Koristele versoilla.

Resepti on julkiastu Kotiliedessä 22/17.

Lisää rullia ilmakuivatusta kinkusta:

serrano-vuohenjuustorullat

Serrano-vuohenjuustorullat

Vuohenjuustolla täytetyt kinkkutaatelit

Vuohenjuusto-kinkkutaatelit

kinkkurullat

Kinkkurullat

Ruoka.fi: Rapeat parmankinkkukääröt


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gratinoidut kinkku-salaattisikurit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.