Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gratinoidut perunat

Gratinoidut perunat saavat herkullisen makunsa ja italialaisen vivahteen parmesaaniraasteesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Gratinoidut perunat

  • ½ kg perunoita
  • 1-2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tlk ruokakermaa
  • ½ dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Gratinoidut perunat valmistuvat näin:

  1. Kuori ja leikkaa perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Sivele uunivuoka öljyllä ja levitä perunaviipaleet vuokaan.
  2. Mausta suolalla ja valuta päälle ruokakerma. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Paista perunoita 235-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
  3. Tarjoa gratinoidut perunat esimerkiksi lampaanlihan kanssa.

Katso myös: Näin maustat perunan – katso ideat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Peruna-lanttugratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gratinoidut perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.