Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gratinoidut tomaatit

Gratinoidut tomaatit valmistuvat uunissa vikkelästi ja ovat mainio lisuke niin liha- kuin kasviruoille. Uunissa rapeaksi paahtunut korppujauho saa upean maun parmesaanista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Gratinoidut tomaatit

  • 4 isoa tomaattia

pinnalle

  • 1 rkl korppujauhoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl timjamia
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Gratinoidut tomaatit valmistuvat helposti näin:Gratinoidut tomaatit

  1. Halkaise tomaatit. Sekoita korppujauhoseos ja lusikoi se tomaattien päälle.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan.
Gratinoidut tomaatit
Tomaatit saavat uunissa ihanan kuorrutuksen korppujauhoista ja parmesaanista. © Jorma Marstio

Vinkki: Tarjoa gratinoidut tomaatit esimerkiksi pippuripihvien lisukkeena.

Lue myös: Tomaatti sopii ihan mihin ruokaan vain – kokosimme parhaat käyttövinkit ja reseptit suomalaisten suosikkivihanneksesta

Lue myös Anna.fi: Vitamiinipommina tunnettu tomaatti on myös edullinen antioksidantti – nämä kevyet keitot ja suussa sulavat piirakat on testattava itse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gratinoidut tomaatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.