Grillattu broileri on herkkua. Jos grillaat kokonaisen broilerin vartaassa, liha kypsyy kauttaaltaan vain ylläpitämällä grillissä koko ajan täydellinen hiillos.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Ainekset
Grillattu broileri
1
kokonainen broileri
marinadi
¾ dl
öljyä
½
sitruunan mehu
2 tl
kuivattua oreganoa
1
valkosipulinkynsi
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
grillauskastike
2 rkl
soijaa
½ rkl
viinietikkaa
¼ tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
jauhettua chiliä
½ tl
kuivattua oreganoa
1 dl
öljyä
Valmistusohje
Grillattu broileri valmistuu näin:
1. Grillattu broileri vaatii vähän suunnitelmallisuutta. Ota broileri hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Huuhtele broileri sisältä ja ulkoa. Kuivaa huolellisesti talouspaperilla.
2. Sekoita marinadin ainekset ja hiero broilerin pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunti tai kylmässä 4–6 tuntia.
3. Nosta broileri pystyasentoon ja leikkaa selkäranka irti tukevilla saksilla ja levitä broileri.
4. Sekoita grillikastikkeen ainekset, voitele broileri ja kääri folioon. Grillaa keskikuumassa grillissä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Kääri folioon ja voitele vielä grillikastikkeella. Jatka kypsentämistä grillin miedommassa osassa noin 15 minuuttia. Ota pois foliosta ja voitele vielä kertaalleen kastikkeella.
5. Jos et omista grilliä, laita kokonainen broileri paistopussiin. Tällöin et tarvitse grillauskastiketta. Sulje pussi ja leikkaa kulmasta pieni pala pois, jotta höyry pääsee ulos. Nosta pussi uunivuokaan tai -pannulle. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 1⁄2 tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta. Säästä paistoliemi, voit käyttää sen esimerkiksi kastikkeen pohjana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu broileri