Grillattu broileri

Grillattu broileri 

60+
min
6 annosta
yli 60 min
Jos grillaat kokonaisen broilerin vartaassa, liha kypsyy kauttaaltaan vain ylläpitämällä grillissä koko ajan täydellinen hiillos.

Ainekset

1 kokonainen broileri

marinadi

3/4 dl öljyä
1/2 sitruunan mehu
2 tl kuivattua oreganoa
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

grillauskastike

2 rkl soijaa
1/2 rkl viinietikkaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua chiliä
1/2 tl kuivattua oreganoa
1 dl öljyä

Valmistusohje

1. Ota broileri hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Huuhtele broileri sisältä ja ulkoa. Kuivaa huolellisesti talouspaperilla.

2. Sekoita marinadin ainekset ja hiero broilerin pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunti tai kylmässä 4–6 tuntia.

3. Nosta broileri pystyasentoon ja leikkaa selkäranka irti tukevilla saksilla ja levitä broileri.

4. Sekoita grillikastikkeen ainekset, voitele broileri ja kääri folioon. Grillaa keskikuumassa grillissä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Kääri folioon ja voitele vielä grillikastikkeella. Jatka kypsentämistä grillin miedommassa osassa noin 15 minuuttia. Ota pois foliosta ja voitele vielä kertaalleen kastikkeella.

5. Jos et omista grilliä, laita kokonainen broileri paistopussiin. Tällöin et tarvitse grillauskastiketta. Sulje pussi ja leikkaa kulmasta pieni pala pois, jotta höyry pääsee ulos. Nosta pussi uunivuokaan tai -pannulle. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 1⁄2 tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta. Säästä paistoliemi, voit käyttää sen esimerkiksi kastikkeen pohjana.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/17.

Lisää kanaa grilliin: 

Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi

Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi

halstrattua broglierai ja chimichurrikastiketta

Halstrattua broileria ja chimichurrikastiketta

Thai_kanavartaat

Thai-kanavartaat

Ruoka.fi: Grillatut broilerinsiivet ja harissatahna

14.06.2017
kaisa Nieminen
jorma Marstio / Otavamedia