Entrecôte grillissä ja chimichurri-kastike Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu entrecôte asado

Asado tarkoittaa agentiinalaista grillijuhlaa, joka ei synny ilman erilaisista yrteistä sekoitettua chimichurri-kastiketta. Lisäkkeenä on tavallisesti grillattua maissia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Grillattu entrecôte-pihvi:

  • 4 kpl naudan välikyljystä eli entrecôtea
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Entrecôte grillissä  kypsyy näin:

1. Jos haluat, voit käyttää chimichurria lihan marinadina. Marinoi entrecôte-pihvit mielellään edellisenä päivänä.

2. Ota pihvit huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.

2. Valmista entrecôte grillissä haluttuun kypsyysasteeseen. Jos haluat pihvit medium-kypsyysasteella, grillaa niitä noin pari minuuttia per puoli ja kääri ne grillauksen jälkeen folioon tekeytymään. Voit käyttää myös lihalämpömittaria halutun kypsyysasteen varmistamiseen. Entrecôte-pihvit ovat herkullisimmillaan juuri puolikypsinä eli mediumina. Tällöin niiden sisälämpö on noin 56 astetta.  Läpikypsiksi pihvit kypsyvät grillissä noin 4 minuutissa per puoli. Huomaa, että grillausaika riippuu pihvin paksuudesta.

3. Mausta pihvit lopuksi suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoa grillattu entrecôte chimichurri-kastikkeen ja grillatun maissin kanssa.

Katso myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Gratinoidut tomaatit ja grillipihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu entrecôte asado

Sinun täytyy kommentoidaksesi.