
Grillattu entrecôte asado
Asado tarkoittaa agentiinalaista grillijuhlaa, joka ei synny ilman erilaisista yrteistä sekoitettua chimichurri-kastiketta. Lisäkkeenä on tavallisesti grillattua maissia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Grillattu entrecôte-pihvi:
- 4 kpl naudan välikyljystä eli entrecôtea
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Entrecôte grillissä kypsyy näin:
1. Jos haluat, voit käyttää chimichurria lihan marinadina. Marinoi entrecôte-pihvit mielellään edellisenä päivänä.
2. Ota pihvit huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
2. Valmista entrecôte grillissä haluttuun kypsyysasteeseen. Jos haluat pihvit medium-kypsyysasteella, grillaa niitä noin pari minuuttia per puoli ja kääri ne grillauksen jälkeen folioon tekeytymään. Voit käyttää myös lihalämpömittaria halutun kypsyysasteen varmistamiseen. Entrecôte-pihvit ovat herkullisimmillaan juuri puolikypsinä eli mediumina. Tällöin niiden sisälämpö on noin 56 astetta. Läpikypsiksi pihvit kypsyvät grillissä noin 4 minuutissa per puoli. Huomaa, että grillausaika riippuu pihvin paksuudesta.
3. Mausta pihvit lopuksi suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoa grillattu entrecôte chimichurri-kastikkeen ja grillatun maissin kanssa.
Vinkki: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?
Lue myös Anna.fi: Gratinoidut tomaatit ja grillipihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu entrecôte asado