Reseptit
30-60 min
4

Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoita

Kasvissyöjän herkkua on grillissä kokonaisena grillattu kukkakaali. Makua kukkakaalille antaa valkosipuliruoho eli kiinalainen ruohosipuli.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kokonaisena grillattu kukkakaali:

1 iso (800 g) kukkakaali
2 rkl rypsiöljyä
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl hienoa merisuolaa

Valkosipulivoi:

1/2 ruukkua valkosipuliruohoa (Järvikylä) tai ruohosipulia
50 g pehmeää voita

Valmistusohje

1. Huuhtele 1 iso kukkakaali ja leikkaa pala pois kannasta, säästäen kuiten­kin suojalehdet. Grillaa kukkakaalia miedolla lämmöllä käännellen noin 30 minuuttia.

2. Valmista maustevoi. Hienonna 1/2 ruukkua valkosipuliruohoa tai ruohosipulia hie­noksi veitsellä. Sekoita silppu ja 50 g pehmeää voita. Nosta seos jää­ kaappiin odottamaan.

3. Sekoita 2 rkl rypsiöljyä, 2 tl valkosipulijauhetta ja  1 tl hienoa merisuolaa. Penslaa kukkakaa­lia mausteöljyllä ja jatka grillaamis­ta, kunnes kukkakaali on napakan kypsä. Aikaa kuluu koosta riippuen 40–50 minuuttia.

4. Nosta kukkakaali varoen grillin kestävään astiaan ja sivele päälle maustevoi. Anna maustevoin sulaa pinnalle ja nosta tarjolle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/19.

Katso myös: Grillatut, gluteenittomat kukkakaalipihvit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X