Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoi

Kasvissyöjän herkkua on grillissä kokonaisena grillattu kukkakaali. Makua kukkakaalille antaa valkosipuliruoho eli kiinalainen ruohosipuli.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kokonaisena grillattu kukkakaali

  • 1 iso (800 g) kukkakaali
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl hienoa merisuolaa

Valkosipuliruohovoi

  • ½ ruukkua valkosipuliruohoa (Järvikylä) tai ruohosipulia
  • 50 g pehmeää voita

Valmistusohje

Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoi tehdään helposti näin:

1. Huuhtele yksi iso kukkakaali ja leikkaa pala pois kannasta, säästäen kuiten­kin suojalehdet. Grillaa kukkakaalia miedolla lämmöllä käännellen noin 30 minuuttia.

2. Valmista maustevoi. Hienonna 1/2 ruukkua valkosipuliruohoa tai ruohosipulia hie­noksi veitsellä. Sekoita silppu ja 50 g pehmeää voita. Nosta seos jää­ kaappiin odottamaan.

3. Sekoita 2 rkl rypsiöljyä, 2 tl valkosipulijauhetta ja  1 tl hienoa merisuolaa. Penslaa kukkakaa­lia mausteöljyllä ja jatka grillaamis­ta, kunnes kukkakaali on napakan kypsä. Aikaa kuluu koosta riippuen 40–50 minuuttia.

4. Nosta kukkakaali varoen grillin kestävään astiaan ja sivele päälle maustevoi. Anna maustevoin sulaa kukkakaalin pinnalle ja nosta grillattu kukkakaali tarjolle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2019.

Lue myös: Grillatut, gluteenittomat kukkakaalipihvit

Lue myös Anna.fi: Kukkakaali-linssisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.