Grillatut maissit
Grillatut maissit kaipaavat pintaan vain ripauksen suolaa ja voisilauksen. Makea maissi maistuu kaikille ja tekee ruokailuhetkestä juhlan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Grillatut maissit
- 4 esikeitettyä maissintähkää
Kastike
- 2 kpl silputtua valkosipulinkynttä
- ½ kpl puolen sitruunan mehu
- 1 rkl soijakastiketta
- 0.5 dl sulatettua voita tai öljyä
Valmistusohje
Grillatut maissit valmistetaan näin:
1. Maissintähkät kypsyvät grillissä nopeimmin, jos esikeität niitä ensin kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.
2. Aseta valutetut maissit grilliin tai uunin grillivastuksen alle sellaisinaan tai folioon kääräistyinä. Paahda esikeitettyjä tähkiä 5-10 minuuttia ja keittämättömiä 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Sivele maissit voisulalla tai kastikkeella. Kastikkeen voi sekoittaa öljystä, sitruunamehusta ja soijasta tai voisulasta ja valkosipulista.
3. Maissit voi grillata myös suojalehtineen. Liota tällöin maissintähkiä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Valuta tähkät ja aseta grilliin. Paahda maisseja noin 20 minuuttia. Poista lehdet kypsien tähkien ympäriltä ja tarjoa grillatut maissit voisulan tai maustekastikkeen kanssa.
4. Grillissä paahdetut maissit maistuvat puutarhajuhlissa grillatun lihan, makkaran tai muiden kasvisten kera.
Lue myös: Sesongissa nyt: Kotimainen maissi
Katso myös Anna.fi: Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillatut maissit