Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu nektariini folionyytissä

Grillattu nektariini nyytissä on vastustamaton jälkiruoka. Valkosuklaa ja vadelmat viimeistelevät ihanan grilliherkun.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattu nektariini folionyytissä

  • 4 kypsää nektariinia
  • 200 g vadelmia
  • 25  g voita
  • 2 rkl tummaa muscovado-ruokosokeria
  • 1 rkl amarettoa tai konjakkia (voi jättää myös pois)
  • 100 g valkosuklaata

Valmistusohje

Grillattu nektariini tehdään helposti folionyytissä näin:

  1. Pese neljä kypsää nektariinia ja halkaise. Poista kivet. Repäise alumiinifoliosta neljä noin 60 cm:n palaa. Taita foliot kaksin kerroin. Jaa nektariinit ja 200 grammaa vadelmia folioarkkien päälle.
  2. Nosta jokaisen pinnalle nokare voita, ripaus tummaa muscovadosokeria ja halutessasi muutama tippa amarettoa tai konjakkia. Hienonna sata grammaa valkosuklaata ja ripottele annosten päälle.
  3. Sulje foliot tiiviiksi nyyteiksi. Grillaa nektariininyyttejä noin 5 minuutin ajan kuuman hiilloksen päällä.
  4. Nauti grillattu nektariini heti jälkiruokana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.

Lue myös: Paahdetut nektariinit

Lue myös Anna.fi: Nektariini-fetanyytit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu nektariini folionyytissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.