Grillattu nektariini folionyytissä
Grillattu nektariini nyytissä on vastustamaton jälkiruoka. Valkosuklaa ja vadelmat viimeistelevät ihanan grilliherkun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
Grillattu nektariini folionyytissä
- 4 kypsää nektariinia
- 200 g vadelmia
- 25 g voita
- 2 rkl tummaa muscovado-ruokosokeria
- 1 rkl amarettoa tai konjakkia (voi jättää myös pois)
- 100 g valkosuklaata
Valmistusohje
Grillattu nektariini tehdään helposti folionyytissä näin:
- Pese neljä kypsää nektariinia ja halkaise. Poista kivet. Repäise alumiinifoliosta neljä noin 60 cm:n palaa. Taita foliot kaksin kerroin. Jaa nektariinit ja 200 grammaa vadelmia folioarkkien päälle.
- Nosta jokaisen pinnalle nokare voita, ripaus tummaa muscovadosokeria ja halutessasi muutama tippa amarettoa tai konjakkia. Hienonna sata grammaa valkosuklaata ja ripottele annosten päälle.
- Sulje foliot tiiviiksi nyyteiksi. Grillaa nektariininyyttejä noin 5 minuutin ajan kuuman hiilloksen päällä.
- Nauti grillattu nektariini heti jälkiruokana.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.
Lue myös: Paahdetut nektariinit
Lue myös Anna.fi: Nektariini-fetanyytit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu nektariini folionyytissä