Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Grillattu paprika- aurinkokuivattu- tomaattihummus

Hummuksen punainen väri tulee grillatusta paprikasta ja aurinkotomaateista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 punainen paprika
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk säilykekikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl tahinia
1 tl chilijauhetta
2 tl suolaa
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 sitruunanmehu
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta korianteria ja ruohosipulia

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita paprika uuniin ja grillaa kauttaaltaan mustaksi. Ota pois uunista ja laita hetkeksi muovipussiin jäähtymään. Kuori ja halkaise, ota siemenet pois.

2. Valuta kikherneet, mutta säästä liemi. Soseuta paprikat, aurinkotomaatit, kikherneet ja valkosipulinkynsi tasaiseksi tahnaksi. Lisää kaikki mausteet. Lisää lopuksi oliiviöljy ja tuoreet hienonnetut yrtit. Sekoita tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kikherneiden liemellä. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa levitteenä leivän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/2017.

Hummus maistuu eri väreissä:

keltainen hummus

Keltainen hummus

vihreä hummus

Vihreä hummus

punajuurihummus

Punajuurihummus

Ruoka.fi: Hummus – kikhernetahna

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu paprika- aurinkokuivattu- tomaattihummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X