1. Liota 25 g hiivaa kahteen ja puoleen desilitraa kädenlämpöistä vetttä. Lisää 1 tl sokeria ja 1 tl suolaa. Alusta noin 6 dl durumvehnäjauhoja joukkoon, lisää 1/2 dl oliiviöljyä loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 8-10 minuuttia. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä 30 minuuttia kelmulla peitetyssä astiassa.
2. Valmistele pizzan täytteet. Pese 2 persikkaa ja halkaise tai viipaloi. Huuhtele pinaatit ja kuivaa.
3. Laita grillikivi kylmään grilliin ja laita grilli päälle. Kivi kuumenee noin 10 minuuttia, kiven täytyy olla kuuma.
4. Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi pohjaksi jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzan ympäriltä.
5. Nosta kaikki täytteet grillin viereen. Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle, irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan, käännä lastan avulla.
6. Levitä pohjalle ensin yrteillä maustettua tomaattikastiketta, sitten mozzarellajuustoraastetta, persikoita ja roquefort-juustoa. Laita kansi kiinni ja anna pizzan paistua muutama minuutti niin, että juusto sulaa ja persikat on kypsiä. Nosta valmis pizza lautaselle, ja asettele päälle ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja pinaattia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu pizza