Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu silli ja piimäkastike

Grillattu silli ja piimäkastike, makeat potut ja pikkelöidyt vihannekset on ihana makuyhdistelmä, joka virittää kesäjuhlat käyntiin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattu silli

  • 150 g sillifileetä

Piimäkastike

  • 4 dl piimää
  • ½ prk (à 120 g) smetanaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria

Yrttiöljy

  • 1 ruukku tilliä tai ruohosipulia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa

Pikkelöintiliemi

  • 1 osa etikkaa
  • 2 osaa sokeria
  • 3 osaa vettä

Lisäksi

  • 100 g kukkakaalin kukintoja
  • 1 pikapikkelöity avomaankurkku viipaleina
  • 1 kg uusia perunoita

Valmistusohje

Grillattu siika ja piimäkastike tehdään helposti näin:

1. Tee piimäkastike ensin. Sekoita kaikki ainekset eli neljä desilitraa piimää, puoli purkkia smetanaa, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, puolikkaan sitruunan raastettu kuori, ruokalusikallinen tuoretta piparjuurta raastettuna, teelusikallinen jauhettuja fenkolinsiemeniä, teelusikallinen sokeria, teelusikallinen suolaa sekä 1/4 teelusikallinen valkopippuria ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

2. Tee yrttiöljy sekoittamalla ruukku tilliä tai ruohosipulia, puoli desilitraa oliiviöljyä ja 1/4 teelusikallinen suolaa tehosekoittimessa. Voit käyttää öljyn heti. Halutessasi voit siivilöidä öljyn harsoliinan läpi. Purkita yrttiöljy puhtaaseen pulloon.

3. Pilko yhden kukkakaalin kukinnot pieneksi ja viipaloi yksi avomaankurkku. Pikapikkelöi ne pienessä kannellisessa pur- kissa sekoittamalla yksi osa etikkaa, kaksi osaa sokeria ja kolme osaa vettä.

4. Keitä kilo uusia perunoita. Leikkaa sillä aikaa 150 grammaa sillifileetä annospaloiksi.

5. Kokoa annos: kaada kulhon tai lautasen pohjalle piimäkastiketta, asettele päälle pari perunaa, pikkelöityjä kurkkuviipaleita ja kukkakaalia. Pirskottele päälle yrttiöljyä. Nyt vasta grillaa silli, niin saat sen kuumana lautasille.

6. Grillaa sillipalat tulikuumassa grillissä parin minuutin ajan. Nosta palat annosten päälle.

7. Tarjoa grillattu silli ja piimäkastike heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2022.

Lue myös: Sillivati, saaristolaisleipä, grillikylki, tikkulohi ja muut kesän mainiot maut – 8 ohjetta

Lue myös Anna.fi: Smetanaista sillihyvettä, grillattua siikaa, prosciuttosalaattia ja raparperijäätelöä – kohota juhannusruoka uudelle tasolle!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu silli ja piimäkastike

Lempi

Onko tämä suolasilliä valumista? Muuta filettä ei ainakaan meiltä päin saa

Lempi

Lempi korjaa, että vakuumista oli alkuperäinen tarkoitus.

Vastaa käyttäjälle LempiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.