Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Grillattua siikaa ja sipuliperunaa

Ainekset

Lisää kauppalistalle

perunat:

1 kg van Gogh-perunaa
200 g sipulia
(200 g sieniä)
50 g voita
(keitinlientä tai kuumaa maitoa)
Mainos

kalat:

2-4 siikafileetä (noin 500 g)
suolaa
valkopippuria
nippu tilliä
½ dl voisulaa

Valmistusohje

 

  1. Kuori perunat ja pane ne suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Keitä puolisen tuntia.
  2. Poista kalafi leistä ruodot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tee fi leiden pintaan viiltoja.
  3. Levitä uunipannulle leivinpaperi. Voitele paperi fi leiden tai kalapalojen kokoiselta alueelta. Silppua päälle tilliä ja aseta kalapalat tai fi leet tillin päälle. Voitele kalapalat.
  4. Grillaa tai paahda kalat uunissa.
  5. Kaada vesi perunoista. Ota osa vedestä talteen. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Joukkoon voi lisätä myös sieniä. Survo perunat. Sekoita joukkoon paistetut sipulit ja tarpeen mukaan keitinlientä tai kuumennettua maitoa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattua siikaa ja sipuliperunaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X