Grillatut ahvenvartaat
Grillatut ahvenvartaat taipuvat grillitikussa rullalle. Grillattu puolikas sitruuna pehmenee sisältä, ja sen voi puristaa kalan päälle juuri ennen syömistä. Mikä maku!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Grillatut ahvenvartaat
- 1 kg housutettuja (ruodot poistettu) ahvenfileitä
- 2 tl suolaa
- 3 sitruunaa
- 12 grillitikkua (liotettu puoli tuntia ennen käyttöä vedessä)
- 2 rkl oliiviöljyä
Yrttipiiska
- 1 grilltikku
- 2 oksaa salviaa
- 2 oksaa timjamia
- 2 oksaa rosmariinia
Valmistusohje
Grillatut ahvenvartaat valmistuvat helposti näin:
- Suolaa kilo housutettuja ahvenfileitä. Leikkaa kolmesta sitruunasta ohuita viipaleita. Taittele ahvenfileet rullalle ja työnnä ne kahden grillitikun läpi. Lisää väliin sitruunaviipaleita. Pirskottele päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Anna maustua puoli tuntia ennen grillausta.
- Tee yrttipiiska valmiiksi niputtamalla pari oksaa salviaa, pari oksaa timjamia ja pari oksaa rosmariinia ja sitomalla ne grillitikkuun.
- Nosta ahvenvartaat grilliin. Hiero yrttipiiskaa käsien välissä ja piiskaa ahvenia yrttikimpulla grillauksen aikana. Yrtit kuumenevat ja luovuttavat makua. Ahvenet kypsyvät kuumassa grillissä parissa minuutissa. Kääntele niitä välillä.
- Nosta ruoka tarjolle. Tarjoa grillatut ahvenvartaat puolikkaina grillattujen sitruunoiden kanssa. Grillattua sitruunaa voi puristaa suoraan ahventen päälle lautasella. Kermaviiliä voi tarjota lisäksi kylmänä kastikkeena.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2023.
Lue myös Anna.fi: Yrtti-sitrustäytteiset grilliahvenet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillatut ahvenvartaat