Reseptit
30-60 min
4

Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike

Jättiravunpyrstöt saavat grillistä ihanan maun. Vartaisiin pujotetut jättiravunpyrstöt maustaa sitruunainen marinadi sekä tillikastike.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillatut jättiravunpyrstöt:

16 kpl jättiravunpyrstöjä

Marinadi:

1 dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunankuorta
1 dl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1/2 tl mustapippuria
1 rkl hienonnettua timjamia

Tillikastike:

1/2 prk (á 200 g) kermaviiliä
1 dl majoneesia
1/2 rkl dijoninsinappia
1/2 rkl hunajaa
1/2 dl tuoretta tilliä
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Tee marinadi. Sekoita 1 dl rypsiöljyä, 1 rkl sitruunan kuorta, 1 dl sitruunamehua, 1 hienonnettu valkosipulinkynsi, 1⁄2 tl mustapippuria ja 1 rkl hienonnettua timjamia. Laita 16 kpl pakastettuja jättiraavunpyrstöjä kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna rapujen sulaa ja marinoitua yön yli.

2. Tee kastike. Sekoita 1/2 prk eli 100 g kermaviilin joukkoon 1 dl majoneesia. Mausta 1⁄2 rkl dijoninsinappia, 1⁄2 rkl hunajaa, 1⁄2 dl tuoretta tilliä, 1⁄2 tl suolaa ja 1⁄4 tl valkopippuria. Anna maustua kylmässä grillauksen ajan.

3. Pujota 4–5 katkaravun pyrstöä yhdelle grillitikulle.

4. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa kermaviilikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Lue myös: Grillatut jättiravut ja persilja-valkosipulikastike

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X