Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike

Jättiravunpyrstöt saavat grillistä ihanan maun. Vartaisiin pujotetut jättiravunpyrstöt maustaa sitruunainen marinadi sekä tillikastike.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillatut jättiravunpyrstöt:

  • 16 kpl jättiravunpyrstöjä

Marinadi:

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunankuorta
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua timjamia

Tillikastike:

  • ½ prk (á 200 g) kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ½ rkl hunajaa
  • ½ dl tuoretta tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Valmistusohje

Grillatut jättiravunpyrstöt ja  tillikastike valmistuvat näin:

1. Tee marinadi. Sekoita 1 dl rypsiöljyä, 1 rkl sitruunan kuorta, 1 dl sitruunamehua, 1 hienonnettu valkosipulinkynsi, 1⁄2 tl mustapippuria ja 1 rkl hienonnettua timjamia. Laita 16 kpl pakastettuja jättiraavunpyrstöjä kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna rapujen sulaa ja marinoitua yön yli.

2. Tee kastike. Sekoita 1/2 prk eli 100 g kermaviilin joukkoon 1 dl majoneesia. Mausta 1⁄2 rkl dijoninsinappia, 1⁄2 rkl hunajaa, 1⁄2 dl tuoretta tilliä, 1⁄2 tl suolaa ja 1⁄4 tl valkopippuria. Anna maustua kylmässä grillauksen ajan.

3. Pujota 4–5 katkaravun pyrstöä yhdelle grillitikulle.

4. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa grillatut jättiravunpyrstöt kermaviilikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Lue myös: Grillatut jättiravut ja persilja-valkosipulikastike

Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.