Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut melonit ja vuohenjuustojäätelö

Grillatut melonit ja vuohenjuustojäätelö on helppoa ja herkkua kesäruokaa. Perinteiseen vaniljajäätelöön saa hauskan makuvivahteen vuohenjuustosta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Grillatut melonit

  • 3 vesimeloniviipaletta
  • 3 hunajameloniviipaletta
  • 3 cantaloupemeloniviipaletta

Vuohenjuustojäätelö

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 300 g pehmeää vuohenjuustoa
  • ½ dl hunajaa

Valmistusohje

Grillatut melonit ja vuohenjuustojäätelö valmistuvat helposti näin:

  1. Ota litra vaniljajäätelöä pehmenemään huoneenlämpöön hetkeksi. Kun se on pehmeää, sekoita joukkoon kaksi purkkia pehmeää vuohenjuustoa. Lusikoi jäätelö pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakkaseen noin 6 tunniksi, että se jäätyy uudestaan kovaksi.
  2. Juuri ennen syömistä grillaa kolme vesimeloniviipaletta, kolme hunajameloniviipaletta ja kolme cantaloupemelonia kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan parilan päällä molemmilta puolilta.
  3. Pilko melonit kulhoihin, lusikoi päälle vuohenjuustojäätelöpallot ja lorauta jälkkäriannosten pinnalle yhteensä puoli desilitraa hunajaa.

Vinkki! Tarjoa grillatut melonit ja vuohenjuustojäätelö grilliplatterin jälkiruokana.

Grillatut melonit ja vuohenjuustojäätelö

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2023.

Lue myös Anna.fi: Grillijäätelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut melonit ja vuohenjuustojäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.