Reseptit
30-60 min
4

Grillatut munakoiso-sandwichit

Sienimäisestä rakenteestaan tutusta munakoisosta syntyvät kasvissandwichit ilman leipää. Makuelämyksen täydentää herkullinen pinjansiementahna.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillatut munakoiso-sandwichit:

2 munakoisoa
2 tomaattia
2 tl hienoa merisuolaa
100 g pinjansiemeniä
2 rkl vettä
4 pientä paksoita

Helppo yrttiöljy:

1 1/2 rkl pestokastiketta
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele kaksi munakoisoa ja kaksi tomaattia. Viipaloi munakoisot pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille kunnolla suolaa ja anna suolan imeytyä noin 15 mi­nuuttia.

2. Nosta 100 g pinjansiemeniä mortte­liin, lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista vettä ja murskaa siemenet tahnamaiseksi. Pyyhi munakoisoviipaleet kuiviksi talouspa­perilla. Viipaloi tomaatit. Halkaise neljä pientä paksoita ja huuhtele.

3. Nostele jokaisen munakoisoviipa­leen toiselle reunalle viipale tomaat­tia. Lusikoi päälle pinjansiementah­naa ja nosta päälle puolikas paksoi.

4. Grillaa munakoisoviipaleita gril­lialustan päällä keskilämmöllä gril­lissä noin 10 minuuttia tai kunnes viipaleet pehmenevät ja täytteet lämpenevät kunnolla. Käännä muna­koisoviipaleiden toinen reuna täyt­teiden päälle ja kiinnitä cocktail­- tai varrastikuilla.

5. Notkista 1 1/2 rruokalusikallista pestokastiketta, neljä ruokalusikallista rypsiöljyä ja yksi ruokalusikallinen ve­ttä. Nostele munakoisosan­dwichit vadille, pirskota päälle yrttiöljy.

Lue myös: Herkkuja munakoisosta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillatut munakoiso-sandwichit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X