Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Grillatut perunat

Grillatut perunat valmistuvat vartaissa edellispäivän tähteelle jääneistä perunoista. Grillatut perunat ovat mainio lisuke kesäsalaatille tai grillimakkaralle. Grillaa perunat kuorineen, kuoresta tulee todella herkullinen grillattuna.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillatut perunat:

500 g keitettyjä jäähtyneitä perunoita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
tilliä tai ruohosipulia
Mainos

Valmistusohje

Grillatut perunat tehdään näin:

  1. Keitä perunat jo edellisenä päivänä. Jätä niihin kuori. Kuoressa piilee paljon makua ja grillattuna se maistuu hyvälle. Tähän ruokaan voi hyvin käyttää myös edelliseltä päivältä ylijääneet uudet perunat.
  2. Pienet perunat voi käyttää kokonaisina, isot pitää puolittaa. Leikkaa perunat sopiviin annospaloihin. Pyräytä öljyssä ja ripottele päälle suolaa. Työnnä vartaisiin sopiva määrä perunanpaloja per syöjä.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa perunat suoralla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat ottaneet kunnolla väriä.
  4. Ripottele päälle yrttejä. Syö heti.

Katso myös: Varhaisperunat ja helpot lisukkeet

Katso myös Anna.fi/ruoka: Vaihtelua grillivartaisiin: halloumia ja hedelmää, broileria, jättikatkarapuja… 8 kesän parasta reseptiä!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillatut perunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X