Grillatut perunat ovat helppo lisuke. Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut perunat

Eiliseltä ylijääneet perunat voi hyvin grillata kuumiksi. Makoisa paahtopinta on herkullisen makuinen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Grillatut perunat:

  • 500 g keitettyjä jäähtyneitä perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

Grillatut perunat tehdään näin:

  1. Keitä perunat jo edellisenä päivänä. Jätä niihin kuori. Kuoressa piilee paljon makua ja grillattuna se maistuu hyvälle. Tähän ruokaan voi hyvin käyttää myös edelliseltä päivältä ylijääneet uudet perunat.
  2. Pienet perunat voi käyttää kokonaisina, isot pitää puolittaa. Leikkaa perunat sopiviin annospaloihin. Pyräytä öljyssä ja ripottele päälle suolaa. Työnnä vartaisiin sopiva määrä perunanpaloja per syöjä.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa perunat suoralla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat ottaneet kunnolla väriä.
  4. Ripottele päälle yrttejä. Syö heti.

Katso myös: Varhaisperunat ja helpot lisukkeet

Katso myös Anna.fi/ruoka: Vaihtelua grillivartaisiin: halloumia ja hedelmää, broileria, jättikatkarapuja… 8 kesän parasta reseptiä!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.