Grillatut perunat
Eiliseltä ylijääneet perunat voi hyvin grillata kuumiksi. Makoisa paahtopinta on herkullisen makuinen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Vegaaninen
Ainekset
Grillatut perunat:
- 500 g keitettyjä jäähtyneitä perunoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohje
Grillatut perunat tehdään näin:
- Keitä perunat jo edellisenä päivänä. Jätä niihin kuori. Kuoressa piilee paljon makua ja grillattuna se maistuu hyvälle. Tähän ruokaan voi hyvin käyttää myös edelliseltä päivältä ylijääneet uudet perunat.
- Pienet perunat voi käyttää kokonaisina, isot pitää puolittaa. Leikkaa perunat sopiviin annospaloihin. Pyräytä öljyssä ja ripottele päälle suolaa. Työnnä vartaisiin sopiva määrä perunanpaloja per syöjä.
- Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa perunat suoralla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat ottaneet kunnolla väriä.
- Ripottele päälle yrttejä. Syö heti.
Katso myös: Varhaisperunat ja helpot lisukkeet
Katso myös Anna.fi/ruoka: Vaihtelua grillivartaisiin: halloumia ja hedelmää, broileria, jättikatkarapuja… 8 kesän parasta reseptiä!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillatut perunat