Grillatut porkkanat
Grillatut porkkanat ovat ihanan makeita. Porkkanat karamellisoituvat kauniisti ja savun maku korostaa niiden makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Grillatut porkkanat
- 500 g naattiporkkanoita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Avokadokastike
- 2 kypsää avokadoa
- 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- 3 rkl vaaleaa tahinia
- 1 tl hunajaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl chilirouhetta
Viimeistelyyn
- 4 rkl mustia- ja valkoisia kuorimattomia seesaminsiemeniä
- 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
Valmistusohje
Grillatut porkkanat valmistuvat helposti näin:
- Sekoita kaikki avokadokastikkeen ainekset eli kaksi kypsää avokadoa, yhden limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, kolme desilitraa maustamatonta jogurttia, kolme ruokalusikallista vaaleaa tahinia, teelusikallinen hunajaa, teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen chilirouhetta tehosekoittimessa soseeksi. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan annostelua.
- Ota 500 grammaa naattiporkkanoita. Leikkaa porkkanoista naatit. Hyödynnä naatit esim. pestossa tai pastakastikkessa.
- Halkaise porkkanat pituussuunnassa. Ohuet ja pienet porkkanat voi jättää kokonaisiksi. Hiero porkkanoihin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa pintaan. Grillaa ne parilan päällä kovassa lämmössä kolmen minuutin ajan välillä käännellen. Porkkanat saavat jäädä vähän al dente, eli niitä ei kannata kypsentää täysin pehmeiksi.
- Asettele grillatut porkkanat kauniisti kastikkeen päälle. Ripottele annoksen pinnalle neljä ruokalusikallista mustia ja valkoisia kuorimattomia seesaminsiemeniä ja pirskottele päälle ruokalusikallinen sriracha-chilikastiketta.
Vinkki! Tarjoa grillatut porkkanat barbequelohen kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2023.
Lue myös Anna.fi: Grillatut varsiparsakaalit ja chilivoi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillatut porkkanat