Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut porkkanat

Grillatut porkkanat ovat ihanan makeita. Porkkanat karamellisoituvat kauniisti ja savun maku korostaa niiden makua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Grillatut porkkanat

  • 500 g naattiporkkanoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Avokadokastike

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl vaaleaa tahinia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl chilirouhetta

Viimeistelyyn

  • 4 rkl mustia- ja valkoisia kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta

Valmistusohje

Grillatut porkkanat valmistuvat helposti näin:

  1. Sekoita kaikki avokadokastikkeen ainekset eli kaksi kypsää avokadoa, yhden limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, kolme desilitraa maustamatonta jogurttia, kolme ruokalusikallista vaaleaa tahinia, teelusikallinen hunajaa, teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen chilirouhetta tehosekoittimessa soseeksi. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan annostelua.
  2. Ota 500 grammaa naattiporkkanoita. Leikkaa porkkanoista naatit. Hyödynnä naatit esim. pestossa tai pastakastikkessa.
  3. Halkaise porkkanat pituussuunnassa. Ohuet ja pienet porkkanat voi jättää kokonaisiksi. Hiero porkkanoihin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa pintaan. Grillaa ne parilan päällä kovassa lämmössä kolmen minuutin ajan välillä käännellen. Porkkanat saavat jäädä vähän al dente, eli niitä ei kannata kypsentää täysin pehmeiksi.
  4. Asettele grillatut porkkanat kauniisti kastikkeen päälle. Ripottele annoksen pinnalle neljä ruokalusikallista mustia ja valkoisia kuorimattomia seesaminsiemeniä ja pirskottele päälle ruokalusikallinen sriracha-chilikastiketta.

Vinkki! Tarjoa grillatut porkkanat barbequelohen kanssa.

grillatut porkkanat

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2023.

Lue myös Anna.fi: Grillatut varsiparsakaalit ja chilivoi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut porkkanat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.