Grillikylki
Grillikylki keitetään soijalla, inkiväärillä ja valkosipulilla maustetussa liemessä. Grillikylkeä maustetaan grillauksen ajan. Mitä enemmän grillikylkeä jaksaa penslata marinadilla grillauksen aikana, sen parempi lopputulos on.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Grillikylki
- 2 kg grillikylkeä (joskus myös kutsutaan nimellä grilliluu)
Marinadi:
- 0.5 dl ruokaöljyä
- 0.5 dl soijaa
- 0.5 dl siirappia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- mustapippuria
- 1 rkl seesamiöljyä (ei välttämätöntä)
- vettä
Hoisin-dippi (grillikyljelle)
- ½ prk hoisin-kastiketta
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 2 rkl sinappia (esim. Dijon)
Valmistusohje
Grillikylki valmistuu näin:
- Raasta inkivääri ja valkosipuli.
- Sekoita kaikki marinadiainekset kattilassa.
- Lisää grillikyljet ja vettä niin, että luut melkein peittyvät.
- Keitä noin tunti ilman kantta.
- Nosta lihat pois liemestä.
- Anna liemen kiehua kasaan niin, että se muuttuu siirappimaiseksi.
- Penslaa grillikylki kokoon keitetyllä liemellä.
- Grillaa rapeiksi.
- Sekoita hoisin-dipin ainekset keskenään.
- Tarjoa grillikylki hoisin-dipin ja esimerkiksi bbq-perunoiden kanssa.
Tämä ohje on peräisin keittiötarvikkeita myyvän, helsinkiläisen Chez Mariuksen kauppiaspariskunnalta Jonna ja Marius Saikulta.
Katso myös: Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillattavaa thaityyliin, grillatut karitsankyljykset ja korealaiset possuvartaat – poimi oikeat sisälämpötilat ja grillaa täydellistä lihaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillikylki