Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillikylki

Grillikylki keitetään soijalla, inkiväärillä ja valkosipulilla maustetussa liemessä. Grillikylkeä maustetaan grillauksen ajan. Mitä enemmän grillikylkeä jaksaa penslata marinadilla grillauksen aikana, sen parempi lopputulos on.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Grillikylki

  • 2 kg grillikylkeä (joskus myös kutsutaan nimellä grilliluu)

Marinadi:

  • 0.5 dl ruokaöljyä
  • 0.5 dl soijaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • mustapippuria
  • 1 rkl seesamiöljyä (ei välttämätöntä)
  • vettä

Hoisin-dippi (grillikyljelle)

  • ½ prk hoisin-kastiketta
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sinappia (esim. Dijon)

Valmistusohje

Grillikylki valmistuu näin:

  1. Raasta inkivääri ja valkosipuli.
  2. Sekoita kaikki marinadiainekset kattilassa.
  3. Lisää grillikyljet ja vettä niin, että luut melkein peittyvät.
  4. Keitä noin tunti ilman kantta.
  5. Nosta lihat pois liemestä.
  6. Anna liemen kiehua kasaan niin, että se muuttuu siirappimaiseksi.
  7. Penslaa grillikylki kokoon keitetyllä liemellä.
  8. Grillaa rapeiksi.
  9. Sekoita hoisin-dipin ainekset keskenään.
  10. Tarjoa grillikylki hoisin-dipin ja esimerkiksi  bbq-perunoiden kanssa.

Tämä ohje on peräisin keittiötarvikkeita myyvän, helsinkiläisen Chez Mariuksen kauppiaspariskunnalta Jonna ja Marius Saikulta.

Katso myös: Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillattavaa thaityyliin, grillatut karitsankyljykset ja korealaiset possuvartaat – poimi oikeat sisälämpötilat ja grillaa täydellistä lihaa

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillikylki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.