1. Ota iso vaalea maalaisleipä. Leikkaa leivän pintaan ruudukko veitsellä niin, että leipäpalat jäävät vielä alaosastaan toisiinsa kiinni.
2. Hienonna kaksi valkosipulnkynttä ja ruukku persiljaa. Sekoita kipossa neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, lisää valkosipuli, yrtit ja 1/4 teelusikallinen mustapippuria.
3. Lusikoi mausteseos leipäpalojen väliin raottamalla ruudukkoa ja ripottele väliin 150 grammaa cheddarjuustoraastetta. Kääri leipä kaksinkertaiseen folioon. Grillaa keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Tarjoa grillileipä heti grillikuumana.
Vinkki! Kokeile grillileipään täytteeksi valmista pestokastiketta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.
Lue myös: 9 ruokalajin grillijuhlat: opettele kokonaisen broilerin ja kalan grillaus
Lue myös Anna.fi: Nyt grillataan! Kolme pomminvarmaa reseptiä, joilla onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillileipä