
Grilliribsit
Grilliribsit ovat possunlihaa parhaimmillaan. Edellisenä päivänä kypsäksi haudutetut porsaankylkiluut, ribsit, viimeistellään herkuksi makealla kastikkeella ja grillissä paahdetulla pinnalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Grilliribsit
- 1.5 kg porsaanribsejä eli kylkiluita
- vettä
- 3 sipulia
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 rkl suolaa
- kourallinen kokonaisia musta- ja valkopippureita
- 2 laakerinlehteä
Mausteliemi:
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl ruokosokeria
- 2 tl Sweetchili-kastiketta
- 1 tl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 dl cola-juomaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Grilliribsit valmistuvat näin:
1. Keitä ribsit edellisenä päivänä. Leikkaa kylkiluurivi sellaisiin kappaleisiin, että saat ne mahtumaan kattilaan. Voit kypsentää luut myös uunissa vuossa keittämällä. Mittaa päälle vettä sen verran, että luut peittyvät. Lisää mausteet ja keitä kattilassa tai uunissa kannella tai foliolla peitettynä kypsäksi, noin kaksit tuntia. Säästä liemi. Keitä se kokoon ja pakasta. Voit käyttää sen vaikka kaalikeiton pohjana.
2. Sekoita marinadin ainekset ja kiehauta seos kokoon siirapiksi. Paahda ribsejä grillissä ja sivele grilliribsit maustekastikkeella aivan grillauksen loppuvaiheessa.
3. Tarjoa grilliribsit varhaiskaalisalaatin tai grillatun varhaiskaalin kanssa
Lue lisää: Ribsit grillissä – lue pomminvarmat ohjeet!
Katso myös Anna.fi/ruoka: Grillaus: Huippukokki paljastaa – parhaat vinkit ja pahimmat mokat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grilliribsit