Gubbröra eli anjovistahna
Gubbröra eli sillikaviaarin ruotsalainen haastaja valmistuu nopeasti anjoviksesta. Suolainen, kalaisa tahna on omiaan saaristolaisleivällä tai keitettyjen perunoiden kaverina.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gubbröra eli anjovistahna
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 prk (125/79 g) anjovisfileitä
- 3 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
- 3 rkl hienonnettua, tuoretta tilliä
- 2 tl dijoninsinappia
- ½ tl sokeria
- 1 prk (125 g) smetanaa
- mustapippuria myllystä
- (sormisuolaa)
- ½ punasipuli
Tarjoiluun:
- siian- tai muikunmätiä
- tilliä
- keitettyjä perunoita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gubbröra eli anjovistahna