Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Gubbröra eli anjovistahna

Gubbröra eli silli­kaviaarin ruot­salainen haas­taja valmistuu nopeasti anjovik­sesta. Suolainen, kalaisa tahna on omiaan saaristolaisleivällä tai keitettyjen peru­noiden kaverina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gubbröra eli anjovistahna

4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 prk (125/79 g) anjovisfileitä
3 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
3 rkl hienonnettua, tuoretta tilliä
2 tl dijoninsinappia
1/2 tl sokeria
1 prk (125 g) smetanaa
mustapippuria myllystä
(sormisuolaa)
1/2 punasipuli

Tarjoiluun:

siian- tai muikunmätiä
tilliä
keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori neljä kovaksi keitettyä kananmunaa ja leikkaa ne pienik­si paloiksi. Ota yksi purkki anjovisfileitä ja valuta anjoviksista neste pois. Hienonna anjovisfileet. Lisää joukkoon kolme ruokalusikallista hienonnettua ruohosipulia ja kolme ruokalusikallista hienonnettua tilliä sekä kaksi teelusikallista dijoninsinappia, puoli teelusikallista sokeria ja osa yhdestä purkista smetanaa. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa kaikki smetana. Mausta mustapippurilla ja tarvitta­essa suolalla. Huomioi, että anjovik­set ovat itsessään jo suolaisia.

2. Kuori puolikas punasipuli ja hienonna se pienik­si kuutioiksi. Viimeistele tahna sipu­lilla, siian- tai muikunmätinokareella ja tillillä. Tarjoa saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/19.

Katso myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gubbröra eli anjovistahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X