Reseptit
4
Kiitos

Hakattua kurkkua, zaatar-mausteseosta ja fetamurua

Zaatar-mausteseoksella maustettu kurkkusalaatti toimii raikkaana lisukkeena grilliruoille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hakatut kurkut:

5 pientä avomaankurkkua
1 tl suolaa

Zaatar-mausteseos:

2 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua minttua tai oreganoa
2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 tl kuivattuja chilihiutaleita
2 rkl sitruunamehua tai 1 rkl sumakki-maustetta
1/2 tl suolaa

Lisäksi:

100 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Pese ja leikkaa5 pientä avomaankurkkua ronskeiksi viipaleiksi.

2. Riko kurkkujen rakennetta hieman kaulimella tai lihanuijalla. Sekoita joukkoon 1 tl suolaa ja anna maustua 1 tunti. Valuta ylimääräinen neste pois.

3. Tee mausteseos. Kuori 2 valkosipulinkynttä ja hienonna ne karkeasti. Kuumenna 1/2 dl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit ja paista 5–7 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes valkosipulit ovat kauniin ruskeita, varo polttamasta niitä. Valkosipulit muuttuvat kitkeriksi helposti.

4. Lisää 1 rkl kuivattua minttua, 2 rkl seesaminsiemeniä ja 1/2 tl kuivattuja chilihiutaleita, ota pois levyltä. Mausta 2 rlk sitruunamehua tai 1 rkl sumakkia ja 1/2 tl suolaa. Kaada pieneen kulhoon.

5. Laita kurkut lautaselle. Ripottele päälle mausteseosta ja 100 g murustettua fetaa.

Vinkki! Valitse kaupasta pieniä ja napakoita avomaan­ kurkkuja. Pulleat ja kellertävät ovat ylikypsiä. Vahva­kuoriset kurkut voi halutessaan kuoria kevyesti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/19.

Lue myös: Milloin kurkku on kypsä? Koko ei takaa makua – pienempi on parempi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hakattua kurkkua, zaatar-mausteseosta ja fetamurua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X