Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäiset juureen leivotut joulusämpylät

Makeat karpalot sekä muut kuivatut hedelmät ja pähkinät antavat vaalealle, juureen leivotulle leivälle jouluisen maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

juuritaikina:

  • 1 tl hiivaa
  • 2.5 dl jauhoja
  • 1 dl Kylmää vettä

Taikina:

  • 1 rkl hiivaa
  • 500 g (noin 8 dl) hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 3.5 dl vettä
  • 100 g kuivattuja karpaloita tai aprikooseja
  • 100 g pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Aloita juuren teko jo edellisenä päivänä Hiero hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Sekoita hyvin. Anna juuren valmistua hyvin peiteltynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

2. Kun aloitat taikinan teon, hiero hiiva kulhoon mitattuihin jauhoihin. Lisää suola, appelsiininkuoriraaste ja vesi sekä karpalot ja rikotut pähkinät. Jätä kourallinen maustamatonta taikinaa jääkaappiin uudeksi leipäjuureksi.

3. Alusta taikinaa voimallisesti mieluiten kymmenisen minuuttia. Nuiji, revi ja venytä sitä hyvin voimakkaasti, jotta saisit taikinaan hyvän sitkon. Anna taikinan levähtää leivinliinan alla noin tunti.

4. Leivo sämpylöiksi ja kohota uudelleen. Sipaise pinta vedellä ja paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Katso myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse leivottuna – Kotilieden parhaat joululeipäreseptit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Superhelpot sämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäiset juureen leivotut joulusämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.