Reseptit
yli 60 min
20

Haleja ja suukkoja -joulusämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle

juuritaikina:

1 tl hiivaa
2.5 dl jauhoja
1 dl Kylmää vettä

Taikina:

1 rkl hiivaa
500 g (noin 8 dl) hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3.5 dl vettä
100 g kuivattuja karpaloita tai aprikooseja
100 g pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Aloita juuren teko jo edellisenä
päivänä Hiero hiiva jauhoihin ja
lisää vesi. Sekoita hyvin. Anna
juuren valmistua hyvin peiteltynä
huoneenlämmössä seuraavaan
päivään.

2. Kun aloitat taikinan teon, hiero
hiiva kulhoon mitattuihin jauhoihin.
Lisää suola, appelsiininkuoriraaste
ja vesi sekä karpalot ja rikotut pähkinät.
Jätä kourallinen maustamatonta
taikinaa jääkaappiin uudeksi
leipäjuureksi.

3. Alusta taikinaa voimallisesti
mieluiten kymmenisen minuuttia.
Nuiji, revi ja venytä sitä hyvin
voimakkaasti, jotta saisit taikinaan
hyvän sitkon. Anna taikinan
levähtää leivinliinan alla noin tunti.

4. Leivo sämpylöiksi ja kohota
uudelleen. Sipaise pinta vedellä ja
paista 250-asteisessa uunissa
10 minuuttia.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haleja ja suukkoja -joulusämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X