Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Halstrattu kala

Kokonaisena halstrattu kala on yksi parhaista tavoista säilyttää kalan mehevyys. Kalan nahka ja suomut suojaavat lihaa, joten se pysyy kosteana eikä kuivumisen vaaraa ole. Hiillostetun kalan voi täyttää yrteillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Halstrattu kala

  • 1 perattu ja putsattu iso kala esim. siika, kuha tai ahven

Täyte

  • 1-3 tl suolaa (riippuen kalan koosta)
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu tilliä
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria
  • 4 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Halstrattu kala tehdään helposti näin:

1. Ota yksi perattu ja putsattu iso kala esim. siika, kuha tai ahven. Viiltele kalan pintaan viiltoja. Suolaa kala sisältä ja ulkopuolelta.

2. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Täytä kala nipulla tilliä, käytä tilli varsineen. Rouhi sisään myös 1/4 teelusikallinen valkopippuria ja pirskottele neljä ruokalusikallista rypsiöljyä sisälle ja kalan pinnalle.

3. Nosta kala halsteriin ja grillaa hyvällä hiilloksella 15–30 minuuttia riippuen kalan koosta. Halstrattu kala pysyy sisältä mehevänä, kun nahka suojaa kalaa ja täytettä.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Näin grillaat kalaa – poimi vinkit ja tee kesän parhaat kalaruoat!

Lue myös Anna.fi:  Grillataan kalaa! Näillä ohjeilla onnistut niin vartaiden, fileiden kuin kokonaisenkin kalan grillauksessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Halstrattu kala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.