Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Halstrattua broileria ja chimichurrikastiketta

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 broilerin rintafileetä
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
2 rkl öljyä
3 rkl hienonnettuja yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Chimichurrikastike

1 salottisipuli
0.5 dl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
0.5 tl mietoa chilirouhetta
0.5 tl paprikajauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Poista rintafileistä nahka ja luut. Laita kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, öljy sekä hienonnetut yrtit tukevaan pakastepussiin. Nosta broilerinfileet pussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia tai yön yli.

2. Valmista chimichurri-kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen aineet esimerkiksi lasipurkissa ravistamalla. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

3. Pyyhi broilerinfileet ylimääräisestä marinadista. Leikkaa fileisiin pituussuunnassa viillot ja avaa fileet ”perhosmaisiksi” leikkeiksi. Öljyä halsterin pinnat ja nosta fileet halsteriin.

4. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi ja mausta. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Halstrattua broileria ja chimichurrikastiketta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X