Halstrattua broileria ja chimichurrikastiketta
Halstrattu broileri kypsyy grillissä meheväksi ja on ihan toista kuin kaupan valmiit grillibroilerit.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Halstrattu broileri:
- 4 broilerin rintafileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl hienonnettuja yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Chimichurrikastike
- 1 salottisipuli
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mietoa chilirouhetta
- 0.5 tl paprikajauhetta
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Poista rintafileistä nahka ja luut. Laita kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, öljy sekä hienonnetut yrtit tukevaan pakastepussiin. Nosta broilerinfileet pussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia tai yön yli.
2. Valmista chimichurri-kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen aineet esimerkiksi lasipurkissa ravistamalla. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.
3. Pyyhi broilerinfileet ylimääräisestä marinadista. Leikkaa fileisiin pituussuunnassa viillot ja avaa fileet ”perhosmaisiksi” leikkeiksi. Öljyä halsterin pinnat ja nosta fileet halsteriin.
4. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi ja mausta. Tarjoile kastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Halstrattua broileria ja chimichurrikastiketta