Reseptit
Kiitos

Halstratut thai-silakat

Kesällä silakat kypsyvät halsterissa hiilloksen päällä. Halstratut silakat saavat makukylvyn thaimakuisesta kastikkeesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Thai-silakat:

1 kg silakoita
4 rkl merisuolaa

Maustekastike:

pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunaruohonvarsi
1 kevätsipulinvarsi
1 dl soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 rkl limetinmehua
4 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Perkaa silakat. Jätä päät ja selkäruodot paikoilleen. Huuhtele kalat ja laita ne tukevaan pakastepussiin. Lisää suola ja ravistele pussia, jotta silakat maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua 1-2 tuntia.

2. Valmista kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuori sitruunaruohosta pois kaksi ulointa kerrosta. Hienonna sisus pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikki ainekset.

3. Huuhtele silakat ja kuivaa huolella talouspaperilla. Lado silakat öljyttyyn halsteriin vieriviereen ja halstraa molemmin puolin hiilloksen päällä noin 4 minuuttia per puoli. Sivele makukastiketta loppuvaiheessa molemmille puolille.

Lue myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Halstratut thai-silakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X