Valmistusohje
1. Perkaa silakat. Jätä päät ja selkäruodot paikoilleen. Huuhtele kalat ja laita ne tukevaan pakastepussiin. Lisää suola ja ravistele pussia, jotta silakat maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua 1-2 tuntia.
2. Valmista kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuori sitruunaruohosta pois kaksi ulointa kerrosta. Hienonna sisus pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikki ainekset.
3. Huuhtele silakat ja kuivaa huolella talouspaperilla. Lado silakat öljyttyyn halsteriin vieriviereen ja halstraa molemmin puolin hiilloksen päällä noin 4 minuuttia per puoli. Sivele makukastiketta loppuvaiheessa molemmille puolille.
Lue myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet
Keskustelu
Kommentoi juttua: Halstratut thai-silakat