Reseptit
yli 60 min

Hämäläinen perunatuuvinki

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2.5 kg perunoita (esimerkiksi Rosamundaa tai muuta soseutuvaa perunalajiketta)
100-150 g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
7-10 dl kulutusmaitoa tai Hylamaitoa
2-3 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Pese perunat ja keitä kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois ja laita kattila hetkeksi takaisin kuumalle levylle, niin enin höyry haihtuu pois. Kuori perunat vikkelästi mahdollisimman kuumina ja survo saman tien soseeksi. Lisää joukkoon voinokareita.
  3. Jätä survos huoneenlämpöön kannen alle muutamaksi tunniksi tai yön yli. Lisää vehnäjauhot vähän jäähtyneeseen survokseen kolmessa erässä hyvin sekoittaen. Näin survos alkaa imeltyä eli makeutua.
  4. Voitele tilava (3-4 l) uunivuoka tai kaksi pienempää. Ohenna perunasurvosta maidolla, kunnes se on löysähköä puuroa. Mausta vasta nyt suolalla ja kaada survos vuokiin. Jätä vuokiin paisumisvaraa.
  5. Kypsennä 150 asteessa noin 3 tuntia.
  • Kypsennä pakastettavia laatikoita lyhyemmän aikaa ja jatka kypsentämistä ennen tarjoamista.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hämäläinen perunatuuvinki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X