
Hampurilainen
Hampurilainen on herkkujen herkku. Paras hampurilainen valmistuu omassa kotikeittiössäsi. Täytteitä on helppo vaihdella omien mieltymysten mukaan. Ota talteen klassikko-ohje!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Hampurilainen
- 4 hampurilaissämpylää (briossia)
- 4 hampurilaispihviä
- 4 juustoviipaletta (esim. cheddar)
- 2 tomaattia
- 1 suolakurkku
- 4-8 jääsalaatinlehteä
- 4 rkl majoneesia tai hampurilaiskastiketta
- 4 rkl ketsuppia
Valmistusohje
Hampurilainen tehdään helposti näin:
- Leivo ensin hampurilaissämpylät eli briossit, jos teet ne itse. Voit käyttää myös valmissämpylöitä. Jos käytät valmissämpylöitä, lämmitä ne leivänpaahtimessa juuri ennen tarjoilua.
- Valmista hampurilaispihvit ja paista pannulla meheviksi.
- Pihvien paistuessa viipaloi yksi suolakurkku ja kaksi tomaattia.
- Kokoa hampurilaiset. Levitä halkaistun sämpylän pohjalle majoneesi, aseta päälle pihvi, juustoviipale, salaatinlehti sekä tomaatti- ja suolakurkkuviipaleet. Levitä ketsuppi kannelle ja nosta sämpylän päälle.
- Nauti hampurilainen esimerkiksi bataattiranskalaisten tai kaalisalaatin eli coleslaw’n kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen hampurilainen! 4 erilaista reseptiä kulmakunnan herkullisimpien hampurilaisten valmistamiseen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hampurilainen