Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hampurilainen

Hampurilainen on herkkujen herkku. Paras hampurilainen valmistuu omassa kotikeittiössäsi. Täytteitä on helppo vaihdella omien mieltymysten mukaan. Ota talteen klassikko-ohje!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hampurilainen

  • 4 hampurilaissämpylää (briossia)
  • 4 hampurilaispihviä
  • 4 juustoviipaletta (esim. cheddar)
  • 2 tomaattia
  • 1 suolakurkku
  • 4-8 jääsalaatinlehteä
  • 4 rkl majoneesia tai hampurilaiskastiketta
  • 4 rkl ketsuppia

Valmistusohje

Hampurilainen tehdään helposti näin:

  1. Leivo ensin hampurilaissämpylät eli briossit, jos teet ne itse. Voit käyttää myös valmissämpylöitä. Jos käytät valmissämpylöitä, lämmitä ne leivänpaahtimessa juuri ennen tarjoilua.
  2. Valmista hampurilaispihvit ja paista pannulla meheviksi.
  3. Pihvien paistuessa viipaloi yksi suolakurkku ja kaksi tomaattia.
  4. Kokoa hampurilaiset. Levitä halkaistun sämpylän pohjalle majoneesi, aseta päälle pihvi, juustoviipale, salaatinlehti sekä tomaatti- ja suolakurkkuviipaleet. Levitä ketsuppi kannelle ja nosta sämpylän päälle.
  5. Nauti hampurilainen esimerkiksi bataattiranskalaisten tai kaalisalaatin eli coleslaw’n kanssa.

Lue myös: 4 x täydellinen herkku hampurilaisen kaveriksi: halloumiranskalaiset, dipit, kukkakaaliwingsit ja coleslaw

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen hampurilainen! 4 erilaista reseptiä kulmakunnan herkullisimpien hampurilaisten valmistamiseen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hampurilainen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.