
Hanna-tädin kakut
Hanna-tädin kakut on klassikko. Niissä on perinteisesti käytetty hieman happamaksi mennyttä kermaa. Hyödynnä jääkaapin perukoille jäänyt kermapurkki ja leivo siitä herkullisia pikkuleipiä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Munaton
Ainekset
Hanna-tädin kakut
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl sokeria
- 1 ½ dl kuohukermaa (voi olla happamaksi mennyttä)
- 1 tl ruokasoodaa
- 3 dl perunajauhoja
- 5 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Hanna-tädin kakut leivotaan helposti näin:
- Vatkaa 150 grammaa pehmeää voita ja kolme desilitraa sokeria vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa puolitoista desilitraa kuohukermaa ja yksi teelusikallinen ruokasoodaa. Sekoita kolme desilitraa perunajauhoja kermavaahdon joukkoon siivilän läpi ja yhdistä sen jälkeen seos voi-sokerivaahtoon. Nypi lopuksi viisi desilitraa erikoisvehnäjauhoja ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria taikinaan. Taikinasta tulee murumaista.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille leivinpaperin päälle. Palloja ei litistetä, ne lässähtävät itsekseen uunissa juuri sopivaan muotoon.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Jäähdytä Hanna-tädin kakut ennen syömistä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Vinkki! Katso lisää ideoita Kotilieden parhaimmat pikkuleivät -artikkelista
Lue myös Anna.fi: 8 x hurmaava pikkuleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hanna-tädin kakut
Ei vaniljasokeria!