Hapanimelä kala
- Maidoton
Ainekset
- kokonainen kuha tai kirjolohi
- 1 kpl punainen paprika
- 1 kpl vihreä paprika
- 1 kpl sipuli
- tippa tai pari seesamiöljyä
- maizenaa
- soijakastiketta
- pieni purkki tomaattipyreetä
- chilikastiketta
koristeluun
- inkivääriä
- ruohosipulia
- persiljaa
keittämiseen
- öljyä
kastikkeeseen
- 2 rkl öljyä
Valmistusohje
- Leikkaa suomustetun, peratun kalan pintaan syviä, vinoja viiltoja. Mausta kala soijakastikkeella tai suolalla. Ruskea soijakastike antaa kalalle kauniin värin. Pyöritä kala maizenajauhoissa niin, että pinta on kaikkialta tasaisen jauhottunut.
- Kypsennä kala kuumassa öljyssä, esimerkiksi wokkipannussa, molemmilta puolilta kypsäksi. Viillot auttavat kalaa kypsymään nopeasti, ja öljyn on oltava tosi kuumaa. Kun kala on valkoista ja kypsää, nosta se pannulta tarjoiluvadille. Jos et voi tarjota kalaa heti, pidä sitä miedossa lämmössä uunissa.
- Kastike : Silppua sipulit ja paprikat melko isoiksi palasiksi. Kaada öljyä (ei kalan paistinöljyä vaan tuoretta esim. oliiviöljyä) paistinpannuun ja kuumenna se. Lisää pieni purkillinen tomaattipyreetä, pikkuisen soijakastiketta ja muutama lusikallinen chilikastiketta. Hämmennä hetki. Tippa seesamiöljyä haihduttaa kalan hajun. Lisää sipulin ja paprikoiden palaset ja hämmennä taas hetki. Paprikoiden ja sipulin palaset saavat olla miltei raakoja. Niitä vain käytetään pannussa. Kaada kuuma kastike kalan päälle.
- Koristele kala ohuin inkiväärilastuin ja ruohosipulin varsin tai persiljalla. Lisukkeena voit tarjota riisiä. Itämaisen keittiön salaisuus on nopeus ja kuumuus. Ruoan valmistus tapahtuu aina nopeasti, ja ruoka tuodaan heti valmistuksen jälkeen pöytään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapanimelä kala