Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Hapankaali-sienipiirakka

Hapankaali-sienipiirakka riisuu aseista ainakin hapankaalin ja sienten ystävät. Maukaspohjainen, smetanainen hapankaali-sienipiirakka maistuu myös oluen ja makkaran kaverina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

1 dl ruishiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
noin 2 rkl vettä
(½ dl yrttisilppua)

Täyte

1 sipuli
rasvaa kuullottamiseen
400 g hapankaalia
2 dl suppilovahveroita tai muita sieniä
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 prk (á 120 g) smetanaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja valkopippuria
noin 1 ½ dl raastettua kermajuustoa (Turunmaa)

Valmistusohje

Hapankaali-sienipiirakka

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon rasva pieninä paloina. Nypi muruiseksi seokseksi. Lisää vesi (ja yrttisilppu). Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.

2. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla rasvassa, lisää esikäsitellyt ja silputut sienet sekä valutettu hapankaali. Kääntele seosta pannulla ja mausta. Tarkista maku. Anna seoksen jäähtyä hetki.

3. Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita smetana ja kananmuna sekä puolet juustoraasteesta keskenään, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää seos hieman jäähtyneeseen täytteeseen ja sekoita. Levitä täyte piirakkavuoan pohjalle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

5. Paista piirakkaa 225 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa hapankaali-sienipiirakka lämpimänä raikkaan salaatin tai tuoremakkaroiden kera.

Resepti: Henna Pöllänen, Varkaus

Kokeile myös muita suolaisia piirakoita:
Ylellinen lohipiirakka
Metsäinen riista-quiche
Maahisen juhlapiirakka
Ruoka.fi: Sienipiirakka

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hapankaali-sienipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X