Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hapankaali-sienipiirakka

Hapankaali-sienipiirakka riisuu aseista ainakin hapankaalin ja sienten ystävät. Maukaspohjainen, smetanainen hapankaali-sienipiirakka maistuu myös oluen ja makkaran kaverina.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja

  • 1 dl ruishiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita tai margariinia
  • noin 2 rkl vettä
  • (½ dl yrttisilppua)

Täyte

  • 1 sipuli
  • rasvaa kuullottamiseen
  • 400 g hapankaalia
  • 2 dl suppilovahveroita tai muita sieniä
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2 prk (á 120 g) smetanaa
  • 2 kananmunaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • noin 1 ½ dl raastettua kermajuustoa (Turunmaa)

Valmistusohje

Hapankaali-sienipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon rasva pieninä paloina. Nypi muruiseksi seokseksi. Lisää vesi (ja yrttisilppu). Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.

2. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla rasvassa, lisää esikäsitellyt ja silputut sienet sekä valutettu hapankaali. Kääntele seosta pannulla ja mausta. Tarkista maku. Anna seoksen jäähtyä hetki.

3. Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita smetana ja kananmuna sekä puolet juustoraasteesta keskenään, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää seos hieman jäähtyneeseen täytteeseen ja sekoita. Levitä täyte piirakkavuoan pohjalle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

5. Paista piirakkaa 225 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa hapankaali-sienipiirakka lämpimänä raikkaan salaatin tai tuoremakkaroiden kera.

Resepti: Henna Pöllänen, Varkaus

Kokeile myös muita suolaisia piirakoita: Ylellinen lohipiirakka Metsäinen riista-quiche Maahisen juhlapiirakka Ruoka.fi: Sienipiirakka

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hapankaali-sienipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.