Punajuuri-hapankaalikeitto
Kauniin punainen hapankaalikeitto saa väriä punajuuresta ja punakaalista valmistetusta hapankaalista. Höyryävän kuuma keitto nautitaan smetanan ja suolakurkkukuutioiden kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Punajuuri-hapankaalikeitto
- noin 500 g punajuuria (tai 500 g valmista punajuurisosetta)
- 1 palsternakka
- pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl öljyä
- 1 ½ l kasvislientä
- kourallinen timjamia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl suolaa
- 500 g (punakaali)hapankaalia
Lisäksi
- 2 ½ dl smetanaa
- silputtua ruohosipulia tai 1 dl kuutioitua etikkakurkkua
Valmistusohje
Punajuuri-hapankaalikeitto tehdään helposti näin:
- Kuori ja raasta juurekset karkeaksi tai paloittele ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää juuresraaste, liemi ja mausteet. Keitä noin 30 minuuttia.
- Soseuta keitto ja lisää joukkoon hapankaali liemineen. Kuumenna ja tarjoa smetanan ja etikkakurkkujen kanssa.
Maukkaita ruokia kaalista: Kaalikääryleet Kaalipiirakka Kaalilaatikko Ruoka.fi: Kaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuri-hapankaalikeitto