Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-hapankaalikeitto

Kauniin punainen hapankaalikeitto saa väriä punajuuresta ja punakaalista valmistetusta hapankaalista. Höyryävän kuuma keitto nautitaan smetanan ja suolakurkkukuutioiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punajuuri-hapankaalikeitto

  • noin 500 g punajuuria (tai 500 g valmista punajuurisosetta)
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1 ½ l kasvislientä
  • kourallinen timjamia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 500 g (punakaali)hapankaalia

Lisäksi

  • 2 ½ dl smetanaa
  • silputtua ruohosipulia tai 1 dl kuutioitua etikkakurkkua

Valmistusohje

Punajuuri-hapankaalikeitto tehdään helposti näin:

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi tai paloittele ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää juuresraaste, liemi ja mausteet. Keitä noin 30 minuuttia.
  2. Soseuta keitto ja lisää joukkoon hapankaali liemineen. Kuumenna ja tarjoa smetanan ja etikkakurkkujen kanssa.

Maukkaita ruokia kaalista: Kaalikääryleet Kaalipiirakka Kaalilaatikko Ruoka.fi: Kaalisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-hapankaalikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.