Reseptit
yli 60 min
6

Hapankaalikeitto

Kauniin punainen hapankaalikeitto saa väriä punajuuresta ja punakaalista valmistetusta hapankaalista. Höyryävän kuuma keitto nautitaan smetanan ja suolakurkkukuutioiden kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 500 g punajuuria (tai 500 g valmista punajuurisosetta)
1 palsternakka
pala juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 1/2 l kasvislientä
kourallinen timjamia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
500 g (punakaali)hapankaalia

Lisäksi

2 1/2 dl smetanaa
silputtua ruohosipulia tai 1 dl kuutioitua etikkakurkkua

Valmistusohje

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi tai paloittele ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää juuresraaste, liemi ja mausteet. Keitä noin 30 minuuttia.
  2. Soseuta keitto ja lisää joukkoon hapankaali liemineen. Kuumenna ja tarjoa smetanan ja etikkakurkkujen kanssa.

Maukkaita ruokia kaalista:
Kaalikääryleet
Kaalipiirakka
Kaalilaatikko
Ruoka.fi: Kaalisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hapankaalikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X