Hapankermakakku
Ainekset
- 0.8 dl voita tai margariinia (alkuper. ohjeessa 1/2 kkp)
- 1.5 dl sokeria (1 kkp)
- 0.8 dl siirappia (1/2 kkp)
- 2 kpl munia
- 1 tl kanelia
- 2-3 dl dl hapanta kermaa (1,5 - 2 kkp)
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1.5 tl soodaa
- 3 dl vehnäjauhoja (2 kkp)
- 1 dl runsas dl hienonnettuja pähkinöitä (1 kkp)
- 1 dl vajaa dl pieniä rusinoita (3/4 kkp)
Valmistusohje
Voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi. Siihen yhdistetään siirappi ja hyvin vatkatut munat, kaneli, suola, kardemumma, sooda jauhoihin sekoitettuna, sekä loput jauhot. Hapankerma lisätään vähitellen sekä lopuksi hienonnetut pähkinät ja jauhoissa kieritellyt rusinat. Seosta vaivataan vielä ja kaadetaan sitten voideltuun, jauhotettuun vuokaan.
Kakkua paistetaan n. 45 min.
Ohjeessa ei mainita uunin lämpötilaa, mutta minä paistan 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-50 min. kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapankermakakku