hapatettu ruisleipä
Reseptit
alle 30 min
2
Kiitos

Hapatettu ruisleipä

Taikinanjuureen tehty leipä on maukasta ja hyvin säilyvää. Varaa ensimmäisen juuritaikinan tekoon koko viikko. Säästä pala taikinaa seuraavan leivän juureksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juuri:

2.5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl ruisjauhoja tai
25 g (½ pussillista) kuivattuja ruisleivänjuurilastuja (valmistaja Puukarin Pysäkki)
2.5 dl kädenlämpöistä vettä

Juuren päivittäiseen ruokkimiseen:

1 dl vettä
1 dl ruisjauhoja

Raski:

1.5 l haaleaa vettä
2 dl taikinajuurta
noin 1 l ruisjauhoja

Taikina:

1 rkl suolaa
(1 rkl hiivaa)
noin 1,5 kg ruisjauhoja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hapatettu ruisleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X