Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Härkispyörykät ja tomaattikastike

Itse tehdyt Härkispyörykät kylpevät täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Tarjoa lisänä runsasproteiinista kikhernetagliatellea.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattikastike:

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl basilikaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Härkispyörykät:

  • 1 pieni sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 250 g Härkis Original -härkäpapuvalmistetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl suolaa

Lisäksi:

  • 200 g kikhernepastaa

Valmistusohje

Härkispyörykät tomaattikastikkeessa tehdään helposti näin:

1. Valmista tomaattikastike. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi. Hie­nonna valkosipulit. Kuullota sipu­lia öljyssä. Lisää tomaattisäilykkeet, valkosipuli, yrtit ja mausteet ja anna muhia hiljaisella kannen alla vähin­tään puoli tuntia.

2. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi. Kaada härkis kulhoon ja murskaa haarukan avulla hienom­maksi. Lisää sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja purista massasta tiivii­tä pullia käsin. Paista pullat pannulla oliiviöljyssä rapeiksi ja nostele ne to­maattikastikkeen joukkoon. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/19.

Lue myös: Haluatko syödä enemmän proteiinia? Kasvisproteiini täyttää vatsan kevyesti – katso 6 ohjetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Härkispihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Härkispyörykät ja tomaattikastike

Nesu

Hieno, hianoa!

Vastaa käyttäjälle NesuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.