Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hasselbackan bataatit

Veistele bataattien pintaan mehevät viillot hasselbackan perunoiden tapaan. Tarjoa fetan ja pinaatin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hasselbackan bataatit:

  • 4 pientä tai 2 isoa bataattia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Päälle:

  • 1 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
  • 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl rouhittua pekaanipähkinää
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 5 dl salaattipinaattia

Valmistusohje

Hasselbackan bataatit tehdään helposti näin:

1. Harjaa bataatit puhtaiksi. Voit halutessasi kuoria ne. Leikkaa bataatteihin terävällä veitsellä viiltoja vieri viereen melkein pohjaan saakka. Varo, ettet leikkaa pohjaan saakka ja halkaise bataattia.

2. Laita bataatit uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle pellille. Valele oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 40– 60 minuuttia. Bataatit ovat valmiita, kun sisäosa tuntuu pehmeältä. Paistoaika riippuu paitsi koosta, myös uunista.

4. Sekoita pankojauho ja parmesaani keskenään. Lisää seos bataateille. Lusikoi vuoan pohjalle valunutta öljyä päälle. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.

5. Ripottele bataateille murusteltua fetaa, pähkinää ja yrttisilppua. Tarjoa hasselbackan bataatit salaattipinaatin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselbackan bataatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.