
Hasselbackan kurpitsa
Hasselbackan kurpitsa tuo hauskaa ja herkullista vaihtelua syksyn kurpitsaruokiin. Voit täydentää makuelämystä paahdetun pekonin ja pinjansiementen seoksella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Hasselbackan kurpitsa
- 2 myskikurpitsaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Voiteluun
- 5 rkl vaahterasiirappia
- 25 g voita
- 1 ½ rkl omenaviinietikkaa
- 1 oksa rosmariinia
Valmistusohje
Hasselbackan kurpitsa valmistuu helposti näin:
1. Ota kaksi myskikurpitsaa. Poista kuorimaveitsellä uloin kova kuori. Halkaise myskikurpitsat pituussuunnassa kahtia ja kaavi lusikalla siemenet pois. Sivele pintoihin ruokalusikallinen rypsiöljyä ja mausta tasaisesti teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Nosta kurpitsat laakeaan uunivuokaan leikkuupinnat alaspäin. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.
2. Keitä sillä välin viittä ruokalusikallista vaahterasiirappia, 25 grammaa voita, puoltatoista ruokalusikallista omenaviinietikkaa muutama minuutti.
3. Nosta myskikurpitsat yksi kerrallaan leikkuulaudalle ja aseta molemmille puolille esimerkiksi syömäpuikot. Ne suojaavat kurpitsaa, ettei se mene täysin halki leikkauksessa. Leikkaa kurpitsoihin viiltoja puikkoihin asti noin puolen sentin välein. Nosta kurpitsat varovasti takaisin vuokaan lastan avulla. Pistele väleihin rosmariinin lehtiä.
4. Sivele lopulla rosmariinin oksalla pintoihin voiteluseosta ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Sivele aina kymmenen minuutin välein voiteluseosta pintaan. Käytä sivelyyn myös vuokaan valunutta lientä.
Vinkki! Hasselbackan kurpitsa on ihana tarjottava viikonloppuaterialla. Paahda kaveriksi vaikka kokonainen kana uunissa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2022.
Lue myös Anna.fi: Hasselbackan punajuuret
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hasselbackan kurpitsa