Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hasselbackan perunapaistos

Hasselbackan perunat on klassikko, joka sopii hyvin liharuokien lisukkeeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hasselbackan perunat:

  • 10-15 kiinteää perunaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 rkl öljyä
  • ½ dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi ja säilytä siivut perunan muodossa. Voitele uunivuoka öljyllä. Lado viipaloidut perunat vieri viereen niin, että perunan muoto säilyy.

2. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pintaan hienonnettuja yrttejä, paprikajauhetta ja juustoraastetta. Lorauta päälle vielä pari ruokalusikallista öljyä ja kaada pohjalle kasvisliemi.

3. Paista uunissa 200 lämpöasteessa noin tunti. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Perunasta teet myös nämä kivat lisukkeet:

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

pähkinämäen perunat

Pähkinämäen perunat

valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat

Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat

Ruoka.fi: Heinäkasaperunat Pekingin tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselbackan perunapaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.