Reseptit
20
Kiitos

Hasselpähkinä­konvehdit

Täydelliset, itse tehdyt laatukon­vehdit synty­vät paahdetuista hasselpähkinöis­tä, rapsahtavas­ta vohvelista ja maitosuklaasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hasselpähkinä­konvehdit:

75 g hasselpähkinöitä
150 g kaakaotäytteisiä vohvelikeksejä
1 1/2 dl pähkinäsuklaalevitettä (Nutella)
2 rkl manteli-, pähkinä- tai kahvilikööriä

Pinnalle:

200 g maitosuklaata

Valmistusohje

1. Paahda hasselpähkinöitä ensin uu­nipellillä 200 asteessa noin 5 minuut­tia, kunnes kuoret alkavat irrota. Va­ro polttamasta. Anna jäähtyä ja hiero pyyhkeen sisällä loputkin kuoret irti. Nosta syrjään 20 kokonaista pähki­nää ja rouhi loput karkeaksi veitsellä.

2. Hienonna vohvelit veitsellä rou­heeksi ja sekoita kulhossa pähkinä­ suklaalevitteen ja liköörin kanssa. Nosta massa peitettynä jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.

3. Nosta ruokalusikallinen massaa käteesi ja paina keskelle kokonainen pähkinä. Pyörittele palloiksi. Valmis­ta samoin loput konvehdit.

4. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon pähkinärouhe. Dippaa vohvelipallot suklaassa ja nosta leivinpaperilla vuo­ratulle vadille. Nosta konvehdit kovet­tumaan jääkaappiin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Joulun makeiset valmistuvat itse tehden: 

Nutellatryffelit

Nutellatryffelit

appelsiinitryffelit

Appelsiinitryffelit

Lakritsitryffelit Kotiliesi

Lakritsitryffelit

Anna.fi: Suussasulavat tryffelit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hasselpähkinä­konvehdit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X