Täydelliset, itse tehdyt laatukonvehdit syntyvät paahdetuista hasselpähkinöistä, rapsahtavasta vohvelista ja maitosuklaasta.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20 annosta
Ainekset
Hasselpähkinäkonvehdit:
75 g
hasselpähkinöitä
150 g
kaakaotäytteisiä vohvelikeksejä
1 ½ dl
pähkinäsuklaalevitettä (Nutella)
2 rkl
manteli-, pähkinä- tai kahvilikööriä
Pinnalle:
200 g
maitosuklaata
Valmistusohje
1. Paahda hasselpähkinöitä ensin uunipellillä 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes kuoret alkavat irrota. Varo polttamasta. Anna jäähtyä ja hiero pyyhkeen sisällä loputkin kuoret irti. Nosta syrjään 20 kokonaista pähkinää ja rouhi loput karkeaksi veitsellä.
2. Hienonna vohvelit veitsellä rouheeksi ja sekoita kulhossa pähkinä suklaalevitteen ja liköörin kanssa. Nosta massa peitettynä jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.
3. Nosta ruokalusikallinen massaa käteesi ja paina keskelle kokonainen pähkinä. Pyörittele palloiksi. Valmista samoin loput konvehdit.
4. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon pähkinärouhe. Dippaa vohvelipallot suklaassa ja nosta leivinpaperilla vuoratulle vadille. Nosta konvehdit kovettumaan jääkaappiin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hasselpähkinäkonvehdit